TV-Nyt

DRK laver programserie om Dansktoppen

dansktoppen drkI ’Dansktoppen: Hadet og elsket’ møder vi gennem fire afsnit nogle af genrens største stjerner som Keld Heick, Birthe Kjær, Lis og Per, Johnny Reimar og Johnny Hansen. De ser tilbage på deres karrierer, fortæller personlige anekdoter og giver et indblik i, hvordan nogle af dansktoppens allerstørste hits blev til.

”Dansktoppen er normalt ikke en genre, man møder på DRK, der traditionelt har fokus på den klassiske musik. Men historien om dansktoppen er ikke bare historien om en musikgenre, det er et stykke danmarkshistorie, der gemmer på en perlerække af interessante fortællinger, gode sange og fantastiske personligheder, som vi har været glade for har sagt ja til at medvirke i programserien,” siger DR K-redaktør Thore Vonsek.

Millioner, skuffelser og benhård business

Historien om dansktoppen er historien om et splittet Danmark. På den ene side er der alle dem, der elsker den gode melodi og den fængende tekst, som alle kan synge med på. På den anden side står kultureliten, der ikke har meget til overs for den folkelige genre. Ved genrens start i 1960’erne var splittelsen så grel, at DR ligefrem så det som sin pligt at beskytte folket mod de populære sange.

Men genren overlevede og radioprogrammet ’Dansktoppen’ opstod med den populære vært Jørn Hjorting bag mikrofonen. Slutningen af 1960’erne og begyndelsen af 1970’erne blev dansktoppens gyldne år. Nogle af de største dansktopklassikere som ’Lille fregnede Louise’, ’Lille sommerfugl’ og ’Smilende Susie’ blev lavet i den periode, og hver uge var der mere end to millioner danskere, der lytter med på radioen.

I ’Dansktoppen: Hadet og elsket’ går vi også bagom de smukke sangerinder, fængende melodier og folkefesten og hører også om både intriger, tragedier og griske forretningsmænd i den ellers så glade verden af popmusik.

’Dansktoppen: Hadet og elsket’ har premiere på DR K, onsdag d. 16 marts kl. 20.30. De tre følgende afsnit vises de følgende uger samme tid.

I samme kategori

Back to top button