Nyheder

DR2 undersøger danskerne og deres adfærd i Nærkontakt

mikkel munch-fals
Foto: Agnete Schlichtkrull

Torsdag den 30. januar starter den ny programserie ’Nærkontakt’ på DR2.  Her tager værten Mikkel Munch-Fals danskerne og deres adfærd under kærlig behandling og undersøger, hvorfor vi gør som vi gør?

Hvorfor kan politikere aldrig helt indrømme, når de har glemt et bilag eller lavet en fejl?  Hvorfor er alle mænd pludselig blevet besat af at løbe, og hvad løber de fra? Og hvorfor kan enhver snak om feminisme udløse akut kønskamp?

Er man sig selv, når man er på piller?

I første program kaster Mikkel Munch-Fals sig selv ind i den aktuelle debat om piller mod psykiske lidelser. Mikkel har selv været på psykofarmaka i de sidste 19 år og ved ikke, om han tør kaste sig ud i et liv uden dem. For er Mikkel overhovedet Mikkel uden sine piller? I sin søgen på svar og nye vinkler på medicinering mod psykiske lidelser har han bl.a. besøg af psykologen Maria Lykke. Hun er hans svigerinde og har kun har kendt Mikkel, mens han har været medicineret, så kender hun egentlig den rigtige Mikkel?

Han har også besøg af Phie Ambo, der har lavet dokumentaren ’Free The Mind’, en film der viser et stærkt alternativ til medicin mod psykiske lidelser gennem meditation.  Desuden følger vi gennem en videodagbog og reportage en ung pige, der er i gang med at trappe ud af sin ADHD-medicin: Hvad betyder det at skulle undvære sin medicin efter mange års forbrug? Og er det en vej, Mikkel Munch-Fals selv ender med at turde gå?

Nærkontakt: Et nyt fokus på DR2

I det nye program Nærkontakt sættes der fokus på alt det ”der er inden i os”. Vores psyke, vores handlinger og vores motiver. Et koncept, der skal supplere øvrige formater på kanalen:

”Detektor tager sig af tal og fakta, Debatten tager sig af meningerne og nu tager Nærkontakt sig af ’alt det indeni” og spørger, hvorfor vi gør, som vi gør?,” forklarer redaktøren Sofia Fromberg.

I hvert program analyseres emnet endvidere af to fulde filosoffer i en vuggestue og to børn på et værtshus: For af børn og fulde folk skal sandheden høres!

Se dette og meget mere, når DR2 indbyder seerne til ’Nærkontakt’.

’Nærkontakt’, fast hver torsdag fra 30. januar klokken 22.00 på DR2

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button