TV-Nyt

DR TV i juledagene

jule tv guideVi nærmer os ”dagen før dagen før dagen, du ved”, og der er både nye programmer og gode gensyn at finde på DRs kanaler, mens vi venter på juleaften og nyder feriedagene med familien og vennerne.

Traditionsrig juleaftensdag
Der er ingen DR1-jul uden Chip og Chap, og i år er bestemt ingen undtagelse. Den spændende dag begynder allerede klokken 9.00, hvor Sofie Østergaard og Kristian Gintberg sørger for, at de yngste seere har lidt at foretage sig i den lange ventetid i ’Mens vi venter’.

Herefter bliver årets julegudstjeneste sendt fra Voel Kirke ved Silkeborg, og så kan både børn og voksne nyde et gensyn med ’Disneys Juleshow’ klokken 16.00, der som altid også byder på en forsmag på de nye tegnefilm. I år kan seerne glæde sig til ’Mr. Bean’, ’Landsbylægen’ og ’Frøken Nitouche’, og aftenen slutter med ’Midnatsmessen fra Rom’ klokken 23.55.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Alle programmer på DR1 bliver præsenteret live af Mads Steffensen juleaftensdag.

Jul med Tom Cruise
På DR3 kan seerne også tælle ned til gaver og risalamande, men det bliver med en lidt anden udgave af DR1’s ’Mens vi venter’. I ’DR3 overvåger julen – live fra familiens skød’ er vi på besøg hos en juleglad familie.

Seerne er med direkte fra klokken 12.00, når familien steger and, pakker gaver ind og kæmper om, hvis tur det er til at bruge badeværelset. Undervejs vil der være sjove juleindslag og film, og vært Emil Thorup og gæsterne i studiet kommenterer på familiens dag, som den forløber for rullende kamera.

Tom Cruise overtager kanalen resten af aftenen, og seerne får et gensyn med klassikere som for eksempel ’Cocktail’ og ’Rain Man’.

Kager og konkurrencer
Lillejuleaften kan seerne følge Frank Erichsens forsøg på at gøre gården juleklar i ’Bonderøven holder jul’, og bagefter bager fem tidligere deltagere fra ’Den store bagedyst’ julesmåkager og julemesterværker.

Sidstnævnte er inspireret af et juleminde, de deler med de børn, der i år hjælper dem med at komme igennem de svære udfordringer. De tre bedste hold går videre til anden runde, hvor kransekage og andre nytårsspecialiteter er på menuen. Det er alt sammen i ’Den store jule- og nytårsbagedyst 2015’.

I juledagene har DR1 premiere på en ny sæson af ’Kongerigets klogeste’. Christian Degn rejser til Grønland med mæglerne for at gætte nye huspriser i ’Hammerslag i Grønland’, og så er der også jul i ’Auktionshuset’.

Der er masser af musik på DR3. Lillejuleaften sender kanalen en intimkoncert med højaktuelle Adele, og den 27. december bliver musikkens toner og takter gennemgået i ’Musikåret 2015’.

På dr.dk er det danskernes mobilvaner, der kommer under lup; for er det egentlig okay at besvare et opkald under julemiddagen? Og må man tjekke de seneste notifikationer på Facebook, når man er sammen med børnene? Alt det og meget mere bliver undersøgt på dr.dk, hvor man i juledagene også kan finde en guide til et liv, hvor mobiltelefonen er en ven og ikke en udskældt tidsrøver.

Fiktion til børn og voksne
I dagene op til jul og i juledagene er der også god mulighed for at slappe af med en film eller tv-serie.

DR sender et væld af julefilm, store klassikere og nye filmpremiere. Nogle af dem er ’The Holiday’, ’En juleromance’, ’Miraklet på Manhattan’, ’Life of Brian’, ’Pretty Woman’, ’Tarok’, ’The Butler’, ’Lincoln’, ’The Bourne Legacy’, ’Die Hard 4.0’, ’Nymphomaniac’, ’An Education’, ’Noah’ og ’Salvation’.

DR2 dedikerer den 22. december til kortfilm i anledning af, at det er årets korteste dag, og så samsender DR1 og DR Ultra for første gang nogensinde ’Lady og Vagabonden’; den udødelige Disney-klassiker fra 1955. Det er den 26. december med dansk tale på DR Ultra og med engelsk tale og danske undertekster på DR1.

Den 26. og 27. december sender DR1 de uigenkaldeligt sidste afsnit af ’Downton Abbey’, mens DR2 har premiere på periodedramaserien ’Wolf Hall’, der handler om Henrik VIII og det ekstravagante hof. DR K sender ’Fanny og Alexander’ første juledag fra klokken 14.45.

På DR K er der også mulighed for at se nogle af årets store teateropsætninger: ’Skærmydsler’ fra Folketeatret i København den 24. december og ’Svanesøen’ fra Det Kongelige Teater den 27. december.

Portræt af Helmig, Balling og Bjerregaard
Hvis man foretrækker en god dokumentar, er der også hjælp at hente, når DR sender en række nye dokumentarer i løbet af årets sidste uger.

I ’Helmig – næsten mutters alene’ på DR1 taler den garvede tv-journalist Anders Agger med musikeren Thomas Helmig om sangerens liv og karriere. DR2 præsenterer en ny sæson af ’Store danskere’, og denne gang får man indsigt i Erik Balling, Tine Bryld, Dan Turell og Mærsks liv og karrierer.

Der er også et nyt DR2-tema med premiere den 26. december med titlen ’Tilbage til rødderne’. Ritt Bjerregaard fortæller om sit liv i det første program, mens det den 2. januar er Morten Messerschmidts tur.

Der er også en ny portrætserie med digteren Yahya Hassan fra den 28. december, og så giver DR K et indblik i, hvordan det historisk set har været at være dansker med Downs syndrom i dokumentarserien ’De åndssvages historie’ fra den 30. december.

Programoversigt DR i juledagene

DR1
’Auktionshuset julespecial’, den 21.-22. december klokken 18.00.

’Bonderøven holder jul’, den 23. december klokken 20.00.

’Den store jule- og nytårsbagedyst’, den 23. december klokken 20.30 og 29. december klokken 20.00.

’Mens vi venter’, den 24. december klokken 9.00-15.00.

Julegudstjeneste, den 24. december klokken 15.00.

Disneys Juleshow, den 24. december klokken 16.00.

Midnatsmessen fra Rom, den 24. december klokken 23.55.

’Kongerigets klogeste’, premiere på ny sæson, den 25. december klokken 20.00.

’Lady og Vagabonden’ – samsending med DR Ultra, den 26. december klokken 17.00.

’Downton Abbey julespecial, den 26. december klokken 21.30 og 27. december klokken 21.15.

‘Helmig – næsten mutters alene’, den 27. december klokken 20.00.

’Hammerslag i Grønland’, den 28. december klokken 20.30.

DR2

‘Store danskere’, premiere på ny sæson, den 21. december klokken 21.30.

‘Tilbage til rødderne’, premiere den 26. december klokken 20.00.

’Wolf Hall’, premiere den 28. december klokken 21.00.

‘Yahya Hassan’, fra den 28.-30. december klokken 23.00.

DR3

Intimkoncert med Adele, den 23. december klokken 20.30.

’DR3 overvåger julen – live fra familiens skød’, den 24. december fra klokken 12.00-18.00.

’Musikåret 2015’, den 27. december klokken 20.00.

DR K

’Skærmydsler’, den 24. december klokken 21.00.

’Fanny og Alexander’, den 25. december fra klokken 14.45.

’Svanesøen’, den 27. december klokken 20.00.

’De åndssvages historie’, premiere den 30. december klokken 21.30.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button