Net-TV

DR sender Eurovision til udenlandsdanskere på nettet

eurovision 2014 DanmarkFor første gang kan danskere i udlandet også se med live, når DR1 sender de tre shows fra Det Europæiske Melodi Grand Prix i København i denne uge. 

Normalt er det kun H.M. Dronning Margrethes og statsministerens nytårstaler samt større politiske begivenheder, som danskere i udlandet kan livestreame på dr.dk.

Men helt ekstraordinært åbner DR for, at danskere, der har valgt at bosætte sig i udlandet, også kan se og høre med på den danske kommentering af de to semifinaler og den store finale på lørdag.

”Eurovision er en stor national begivenhed, der samler alle danskere. Derfor synes vi ikke, at man skal snydes for det, hvis man er dansker og er taget på ferie eller arbejder i udlandet,” forklarer Søren Bygbjerg, som er redaktør for digitale og sociale medier på Eurovision Song Contest 2014.

Derfor kan man på adressen dr.dk/tv/live tirsdag og torsdag følge semifinalerne fra klokken 21.00 på DR1. På finaledagen lørdag kan man samme sted følge med på DR1 fra klokken 19.00, hvor det første optaktsprogram løber over skærmen, til de sidste 12 point er uddelt klokken 00.15. Finaleshowet kan desuden følges på DR3 og DR Ramasjang, der sender Grand Prix for døve, fra klokken 21.00.

Hjemmebanefordel til DR

Når danskere i udlandet normalt ikke kan følge DR TV direkte via nettet, skyldes det blandt andet, at DR ikke har rettighederne til at vise en lang række programmer uden for Danmark. Det gælder for eksempel film, sport, musik og meget andet.

Men da det i år er DR, som har rettighederne til tv-transmissionen af de tre shows, er det muligt at lade danskere i udlandet se med. De sidste par år har det ellers kun været muligt at se Dansk Melodi Grand Prix i udlandet, men i år kan man altså også følge med, når Basim skal forsvare de rød/hvide farver.

”Det er ikke sikkert, at det bliver en kæmpe ’klikbasker’, men det er en service til de danskere i udlandet, som har lyst til at se Grand Prixet og gerne vil høre de danske kommentatorer,” siger Søren Bygbjerg.

Showet kan følges på adressen dr.dk/tv/live.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button