Antenne-TV

DR MPEG-4 undertekster nu valgfri via DVB-T

feature drunderteksterFra i dag, så er det endelig muligt at vælge undertekster til og fra på nogle af DR’s kanaler. Det gælder kun på DR’s MPEG-4 kanaler via DVB-T. Underteksterne på DR’s MPEG-2 kanaler, altså hovedkanalerne DR1 og DR2, ændres der ikke ved. For mange producenter døjer stadig med underteksterne til at DR ønsker at ændre undertekst udsendelsesmåden også for disse kanaler.

Thomson er en af de mærker der har været problemer med, men som beskrevet tirsdag er der nu en ny software klar på DVB-T nettet. Ifølge Kjaerulff-direktør, Karsten Kjærulff er der tale om et sted mellem 5.000 og 10.000 MPEG-4 bokse af det mærke, der har behov for en opdatering for at kunne klare underteksterne.

Sådan indstilles tekstning
At skulle tilslutte eller fravælge teksterne skal ske i menuen for fjernsynet eller den digitale modtagerboks. Hvordan det gøres varierer fra model til model, og seeren kan læse hvordan i fjernsynets/modtagerboksens brugsvejledning.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Er brugsvejledningen blevet væk, kan man prøve sig frem. Her er en gennemgang af, hvordan undertekster slås til/fra på mange modeller:

  • Tag fjernbetjeningen. Hvis man har en digital modtagerboks, skal du bruge fjernbetjeningen til denne. Har man et fjernsyn med indbygget digital modtager, så skal man bruge fjernsynets fjernbetjening.
  • Tryk på den knap på fjernbetjeningen, hvor der står menu.
  • Vælg ”Indstillinger” og herefter ”Undertekster” eller ”Fra”.
  • Herefter vil der oftest være tre valgmuligheder, som kan være ”Dansk”, ”Dansk” og ”Ingen undertekster”. Vælger man den første ”Dansk” og trykker ”Ok” vil det oftest være almindelig danske undertekster. Vælger man den anden ”Dansk” vil oftest være tekstning til hørehæmmede. Og hvis man vælger ”Ingen undertekster”, forsvinder underteksterne.

Kabel-tv brugere fra eksempelvis YouSee skal ikke forvente at kunne vælge undertekster til og fra endnu. Her bliver underteksterne foreløbigt indbrændt i videosignalet, hvor de altså ikke kan fravælges, oplyser pressechef i YouSee, Ib Konrad Jensen til Ingeniøren.dk. På satellit fortsættes der som nu med undertekstningen.

Kilde: Ingeniøren.dk


I samme kategori

Back to top button