TV-Nyt

DR lancerer nyt fredags quizshow – Alle mod 1

Foto: Bjarne Bergius Hermansen
Foto: Bjarne Bergius Hermansen

X Factor har fundet sin vinder, og scenen er pakket sammen for denne sæson. Det betyder, at der nu bliver plads til DR1’s nye store fredagsunderholdning ’Alle mod 1’ – quizzen, der syv fredage i træk inviterer seerne til at spille med direkte mod deltagerne i studiet og giver chancen for at løbe med hovedpræmien.

Idéen er enkel. Hver fredag stiller en klog og modig deltager op i studiet hos programmets vært, Mads Steffensen. Han eller hun skal svare rigtigt på syv spørgsmål for at vinde helt op til 100.000 kroner. Modstanderen er hele Danmark. For seerne svarer samtidigt. Og ender seerne med at slå deltageren i studiet, så er det en af seerne, der vinder præmien.

”Jeg er glad for, at vi så kort tid efter X Factor kan tilbyde befolkningen ny og uprøvet underholdning om fredagen,” siger DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, som ikke lægger skjul på, at han er stolt af, at DR endnu en gang kan præsentere et underholdningsprogram, som kanalen, sammen med Nordisk Film TV, har udviklet selv.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

”Vores succes med ’Vidunderbørn’ har givet os mod til selv at udvikle ’Alle mod 1’. Det er jeg rigtig glad for at kunne sig i en tid, hvor det er mere end svært at finde nyudviklede underholdningsformater, som passer i DR1’s flade.”

Ifølge underholdningschefen er intentionen med ’Alle mod 1’ at samle familierne om god underholdning, samtidig med at de forhåbentlig bliver en smule klogere.

Eksperiment i bedste sendetid

’Alle mod 1’ er bygget op om teorien ’Wisdom of the crowd’. Teorien peger på, at sandsynligheden for et korrekt svar på et givent spørgsmål er større, hvis man lægger en hel gruppes svar sammen frem for en enkelt eksperts svar.

”Teorien er aldrig afprøvet på tv, hvor et helt land har mulighed for at svare. Så jeg tør godt sige, at det er et eksperiment i bedste sendetid fredag aften. Ingen tvivl om, at det tilfører en ekstra nerve – ikke mindst hos os,” siger DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme.

Ny app er nøglen

Alt dette kan lade sig gøre ved hjælp af dr.dk eller en nyudviklet app, som seerne gratis kan downloade. Her kan seerne svare, og resultatet beregnes hver gang som et gennemsnit af det, alle har svaret. På den måde kan hele nationen være med til at slå deltagerne i programmet i vanvittig viden og sjove spørgsmål.

En del af spørgsmålene er sjove eksperimenter, og de bliver gennemført af medvært Joakim Ingversen, der hver fredag er klar med nye og vilde påfund, som deltagere og seere skal gætte på. De skal blandt andet finde ud af, hvor meget velcro, der skal til for at løfte en bil, og hvor længe en fridykker kan holde vejret i et bassin med hajer.

Der er med andre ord lagt op til en sjov quiz og stor familieunderholdning, når ’Alle mod 1’ sender syv programmer med premiere fredag den 29. april klokken 20.00 på DR1.

I samme kategori

Back to top button