Branche-Nyt

DR Drama forfatter skifter til TV 2

TV 2s kanaler og TV 2 PLAY har i de seneste år udvidet produktionen af dansk fiktion markant, og TV 2 er i dag den største leverandør af danske tv-serier til voksne. Og nu henter TV 2 en af de mest succesfulde manuskriptforfattere bag danske fiktionsserier i de senere år, 44-årige Maya Ilsøe, til TV 2 Fiktion som kreativ producer.

Maya Ilsøe er især kendt som hovedforfatteren bag tre af DR’s største dramasucceser i de seneste 15 år, nemlig ’Arvingerne’, der blev sendt i tre sæsoner i årene 2014, 2015 og 2017, samt familiejulekalenderne ’Absalons Hemmelighed’ (2006) og ’Pagten’ (2009).

Hos TV 2 skal Maya Ilsøe blandt andet være sparringspartner for det team, der arbejder målrettet med fiktionsprojekter til den unge målgruppe, ligesom hun vil varetage indholdet på andre udvalgte projekter hos TV 2 Fiktion.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Og ikke mindst skal Maya stå for konkret vidensdeling om seriel dramaturgi. Maya er specialist i karakterarbejde, og derfor kan jeg ikke forestille mig nogen bedre end Maya til at hjælpe os med at sikre, at fiktion på TV 2 handler om nogen fremfor noget, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

Hun kender Maya Ilsøe fra Den Danske Filmskole, ligesom de to arbejdede sammen i DR på blandt andet ’Absalons Hemmelighed’ og ’Pagten’ samt opstarten på ’Arvingerne’. Og med den viden er Katrine Vogelsang helt sikker på, at Maya Ilsøe passer perfekt på holdet hos TV 2 Fiktion.

Skal hjælpe med at løfte andre kreative med deres vision

Maya Ilsøe er uddannet manuskriptforfatter på Filmskolen i 2003. Foruden den konkrete manuskriptskrivning på store tv-serier og film har hun arbejdet som konsulent og rådgiver på andre serier.

– I mit job som kreativ producer hos TV 2 Fiktion bliver jeg ikke udøvende og skrivende, som man ofte har mødt mig. Jeg skal i stedet bruge min erfaring på at hjælpe andre kreative til at løfte deres vision med deres eget ”brændstof” – til gavn og glæde for både de kreative selv og TV 2. Det er en spændende udfordring, som jeg glæder mig meget til, siger Maya Ilsøe.

Maya Ilsøe begynder hos TV 2 Fiktion pr. 1. november 2019.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button