TV-Nyt

Ditte Haue bliver ny vært på TV 2 Nyhederne fra 1. maj

Den 33-årige journalist og tv-vært Ditte Haue bliver ny vært på TV 2 Nyhederne fra 1. maj. I første omgang bliver Ditte Haue en af TV 2s værter på 19 Nyhederne, der er Danmarks mest sete nyhedsudsendelse.

Ditte Haue kommer til TV 2 fra DR, hvor hun 2010-2015 var først praktikant og senere journalist i DR Nyheder – primært på TV Avisen, men også på Christiansborg-redaktionen, Radioavisen og ’21 Søndag’ samt med ansvar for dækningen af kongehuset i DR Nyheder i årene 2013-2015.

Siden 2015 har Ditte Haue været vært på DR-programmer som ’Sporløs’, ’Aftenshowet’, ’Danmarks største skattejagt’ og i forbindelse med åbningen af Aarhus som europæisk kulturhovedstad. Siden 2015 har hun ligeledes haft tilknytning til DR Nyheder i forbindelse med folketingsvalg, kommunalvalg samt store begivenheder i kongehuset.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Jeg kender Ditte Haue som en rigtigt dygtig journalist. Vi har haft fornøjelsen af tidligere at arbejde sammen på TV Avisen, og hun er en skarp nyhedsjournalist. Samtidig er hun en strålende vært, der er i øjenhøjde med seerne, og som kan være med til at styrke vores fremragende værtskorps på hovedkanalens nyhedsudsendelser, siger nyhedschef Jacob Kwon, der er chef for TV 2 Nyhederne. Han fortsætter:

– Ditte Haue er i mine øjne en af Danmarks bedste værter, og hun har en naturlig og umiddelbar udstråling på skærmen, som passer særdeles godt til TV 2 Nyhederne. Samtidig har hun omfattende erfaring med nyhedsjournalistik fra TV Avisen.

Troværdigheden er altid i fokus
Ditte Haue kalder sin tilbagevenden til nyhedsjournalistikken på TV 2 for ”et drømmejob”, og hun glæder sig til værtsopgaven på TV 2 Nyhederne.

– Jeg er oplært i nyhedsjournalistikken, og selvom jeg har været rigtigt glad for nye og spændende udfordringer på både ’Sporløs’ og ’Aftenshowet’, har jeg længe savnet at være en del af nyhedsdækningen. Jeg mener, at vi som journalister altid – og særligt i disse år med falske nyheder og diskutable nyhedsleverandører – har en enormt vigtig opgave i at informere faktuelt og fair om, hvad der sker i vores samfund. Derfor er det et drømmejob at blive vært på det, jeg mener, er Danmarks skarpeste nyhedsmedie lige nu, siger Ditte Haue og fortsætter:

– Det er samtidig med stor ydmyghed, jeg kaster mig over at blive nyhedsvært for en så dygtig og arbejdsom redaktion. Barren er konstant sat højt, troværdigheden er altid i fokus, og ansvaret er kæmpestort. Jeg og resten af redaktionen skal gøre os umage hver eneste dag, og jeg ser frem til igen at nørde fakta, vinkling, perspektiv og formidling af dagens vigtigste historier med nogle af landets skarpeste tv-journalister.

Ditte Haue er cand.comm. fra Roskilde Universitet med en kandidatgrad i journalistisk og dansk litteratur. Hun har ligeledes i en periode læst politisk journalistik og tv-formater på Københavns Universitet samt tysk på Roskilde Universitet.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button