Streamingnyt

Disney sætter priskrig på streaming i gang – kan skade hele streamingmarkedet

Nicolai Broby Eckert
Nicolai Broby Eckert

En kommende streamingtjeneste fra Walt Disney Company vil skabe rystelser på hele streamingmarkedet. Det forventer partner Nicolai Broby Eckert fra Simon-Kucher & Partners, verdens førende konsulenthus inden for pris-, salgs- og marketingstrategier.

Ifølge en selskabsmeddelelse fra Walt Disney Company lancerer koncernen deres nye streamingtjeneste Disney+ i USA, Canada og Holland den 12. november. Det er endnu ikke afklaret, hvornår Disney+ kommer til Danmark.

Prisen ser til gengæld ud til at ligge fast: 6,99 Euro om måneden eller 69,99 Euro om året. Det svarer til 52 danske kroner om måneden eller ca. 520 danske kroner om året. Til sammenligning koster det billigste Netflix-abonnement 79 kr. om måneden, mens HBO Nordic og Viaplay koster fra 99 kr. om måneden.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Det er tydeligt, at Disney går efter at etablere sig på markedet ved at konkurrere på pris. Men det er ikke nødvendigvis den rigtige strategi at underbyde konkurrenterne så markant. Den benhårde priskonkurrence kan udvikle sig til en priskrig, som kan ende med at skade alle udbyderne på streamingmarkedet, heriblandt Disney-koncernen selv. Og forbrugerne, der streamer film og serier, risikerer at blive revet med i faldet, fordi det bliver sværere for streamingtjenesterne at udbyde indhold af høj kvalitet, hvis de pga. en priskrig bliver presset til at sætte deres priser ned, siger Nicolai Broby Eckert.

Grunden til Disney-koncernens prisstrategi er formentlig, at koncernen med brands som Disney, Pixar, Marvel, Star Wars og National Geographic vil lancere et tilbud, der er skræddersyet til børn og familier. Eftersom denne målgruppe må forventes at være mindre end de vigtigste konkurrenters målgrupper, har Disney-koncernen besluttet at gøre deres streamingtjeneste mere attraktiv ved at udbyde den til en lavere pris.

En undersøgelse fra Simon-Kucher & Partners med primært fokus på Apple TV+ viser imidlertid, at brugere af streamingtjenester betragter en pris på ca. 75 kr. om måneden som fair.

– Jeg er langtfra sikker på, at det er klogt af Disney at gå på markedet med et discountprodukt. De har indhold, som er af god kvalitet, og som appellerer til rigtig mange mennesker. Og så viser vores undersøgelse, at forbrugerne er klar til at betale en højere pris for at streame end de ca. 50 kr. om måneden, som Disney+ kommer til at koste, siger Nicolai Broby Eckert.

Kilde: Simon-Kucher & Partners pressemeddelelse

SkyShowtime 39 kr Annonce

I samme kategori

Back to top button