Branche-Nyt

Discovery Networks køber Davis Cup tennisrettigheder

Discovery Networks Danmark opgraderer sine tennisrettigheder med markant køb af de eksklusive rettigheder til slutspillet i Davis Cup i 2019 og 2020. Samtidig åbner Davis Cup i år op for et helt nyt, intenst turneringsformat: Kampene spilles i et slutrundeformat over kun én uge fra 18.-24. november, hvor de danske seere kan se med på Discoverys Eurosport 1 og Eurosport 2 samt Dplay.

Hos Discovery Networks Danmark, er ledende redaktionschef Christian Thye-Petersen, begejstret for udsigten til at kunne vise endnu en af verdens største tennisturneringer direkte på Discoverys kanaler:

”Davis Cup er en af de absolut største tennisturneringer i verden. Så vi er meget glade for at kunne give de danske seere direkte adgang til turnerings slutspil og de største øjeblikke i år og til næste år. Med rettighederne til Davis Cup udbygger vi Discoverys i forvejen store katalog af tennisrettigheder som US Open, Australian Open og Roland Garros,” siger Christian Thye-Petersen.

Davis Cup åbner op for helt nyt turneringsformat

Når de 18 kvalificerede landes spillere løber ud på Madrids tennisbaner d. 18. november, starter de samtidig et helt nyt turneringsformat for Davis Cup. Kort sagt bliver turneringen bygget op som en klassisk slutrunde, som vi kender det fra fx Europamesterskaberne i fodbold. Netop det format glæder Discoverys tennisekspert, Michael Mortensen, sig til at se i praksis:

”Som tennisentusiast er jeg vanvittig spændt på det nye turneringsformat. Den her nye måde at afvikle Davis Cup på, giver os en meget intens og eksplosiv turnering, hvor alt kan ske. Så jeg glæder mig meget til at se nogle af verdens bedste spillere og tennisnationer underholde, overraske og kæmpe for deres land i det komprimerede kampprogram,” lyder det fra Michael Mortensen.

Ifølge Michael Mortensen, er Davis Cup samtidig en unik turnering, hvor seerne kan forvente store overraskelser undervejs:

”Davis Cup er en helt speciel turnering. I slutspillet er det verdens 18 bedste tennislande, der spiller mod hinanden. Når du spiller for dit land, får kampene ofte en ekstra dimension, hvor seedning ikke spiller en rolle som i normale turneringer. Derfor ser vi tit kampe under Davis Cup, hvor de lavere rangerede spillere overrasker mod selv de største stjerner,” uddyber Michael Mortensen.

Kort om det nye Davis Cup-turneringsformat

Turneringen består af i alt 18 kvalificerede landshold og spilles i Madrid. De er inddelt i 6 grupper á 3 hold. De første gruppekampe spilles fra mandag 18. november og frem til torsdag d. 21. november.

Dernæst spilles kvartfinaler fredag, semifinaler lørdag og til sidst mødes de to bedste hold til den afgørende finale på Caja Magica, der plejer at være hjemsted for Madrid Open.

Turneringen kan ses på Eurosport 1 og 2 samt Dplay.

I samme kategori

Back to top button