Digitalt tv har kostet danskerne 3 mia. kroner

| fredag 27. jan, 2012 18:41 | 1 kommentar

Fra MPEG-2 til MPEG-4 2012Digitaliseringen af tv-signalerne der startede med slukning af det analoge signal tilbage i november 2009 og er afsluttet med overgangen til MPEG-4 her fra januar har kostet de danske forbrugere en del penge. I alt 3 milliarder kroner, eller cirka 600 kroner per dansker viser  beregninger, som Forbrugerrådets blad Tænk har foretaget på baggrund af tal fra Brancheforeningen Forbrugerelektronik (BFE).

»Ændringerne i tv-signalet har kostet forbrugerne dyrt. Man kan helt klart diskutere, om myndighederne ikke burde have ventet med digitaliseringen, så forbrugerne kunne have hoppet direkte til MPEG4-formatet og sprunget MPEG2-fasen over«, siger professor på Aalborg Universitets Center for Kommunikation, Medier og Informationsteknologier, Knud Erik Skouby, til Tænk.

Med skiftet til MPEG4 her i januar 225.000 apparater blevet forældet, og skønsmæssigt er 150.000 blevet udskiftet med nye fladskærme, og resten – 75.000 – er blevet erstattet af modtagebokse.

Kilde: Politiken.dk/Tænk

Del på:

Gemt under:: Branche-Nyt

Kommentarer (1)

 1. reslfj siger:

  »…Man kan helt klart diskutere, om myndighederne ikke burde have ventet med digitaliseringen, så forbrugerne kunne have hoppet direkte til MPEG4-formatet og sprunget MPEG2-fasen over«

  Det er jo lidt en gammel skade – som vi kun var får, der påpegede dengang.

  Man kunne da mere nutidigt diskutere, om man ikke burde have meldt klart ud omkring DVB-T2. Havde man fx klart sagt sidste forår, at man gradvist ville overgå til DVB-T2, at at alle i fremtiden burde købe DVB-T2, når de købte nyt, så havde vi allerede haft 700.000 DVB-T2 fjernsyn hos seere.
  Javel mange ville være host kabel-tv brugere, men netop alle, der anvender antenne og kun havde MPEG-2 eller en MPEG-4 SD boks, ville nu have haft en DVB-T2 enhed.

  Lars 🙂

Skriv et svar