TV-Nyt

Debatten på DR2 får mere tid til borgerne

I ’Debatten’ på DR2 møder politikerne virkeligheden uge efter uge, når de står direkte over for de mennesker, der lever med konsekvenserne af deres beslutninger. Det er her, cykelbuddet, skoleeleven og psykologen møder magthaverne foran et enormt publikum fra både TV og sociale medier.

I december sender ’Debatten’ tre programmer torsdag den 6., 13. og 20. december, som i stedet for den sædvanlige time kommer til at vare 90 minutter. Dermed bliver der plads til flere gæster, men det betyder ikke flere besøg fra Christiansborg. Derimod får flere borgere mulighed for at møde politikerne direkte med forskellige problemstillinger.

Plads til nye stemmer

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

”Den diskussion, der kører på Christiansborg, i Folketinget og i en stor del af medierne, befinder sig meget langt væk fra mange mennesker, der føler, at de ikke har adgang til den verden. Én af de mest centrale opgaver for DR er at formindske afstanden mellem magthaverne og borgerne og at give plads til flere nye stemmer,” siger Clement Kjersgaard, der har været vært på ’Debatten’ i ni år.

Han fortsætter:

”’Debatten’ har i en årrække været danskernes forsamlingshus – og det bliver vi i endnu højere grad, som mediebilledet fragmenteres. På nettet finder brugerne tit og ofte sammen med dem, de ligner – vores opgave er at bringe dem sammen. Som jeg siger: Vi samler danskerne om det, der deler dem”.

Mere jordnær debat

Ifølge Clement Kjersgaard klæder det den offentlige debat, når der deltager flere mennesker ude fra virkeligheden. På den måde undgår man diskussioner om, hvem, der er gået fra hvem i hvilke forhandlinger – eller hvem, der har brudt en aftale. I stedet tvinges politikerne til at kigge de borgere i øjnene, som lever under deres love og beslutninger.

Og borgerne kan uden problemer hamle op med de diskussionstrænede og erfarne politikere.

”Vi konstaterer hver gang, vi gør det her, at folk, som har et personligt engagement og følger med i et specifikt emne, har enormt meget viden. Jeg synes ofte, det er magthaverne, der kommer til kort,” siger han.

Programmerne vises torsdagene 6., 13. og 20. december på DR2 – alle dage fra klokken 20.00 til 21.30.

Kilde: DR Presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button