TV-Nyt

De Uhelbredelige? – ny programserie på DR1

de uhelbredelige dr1DR1 følger otte syge danskere, som har det til fælles, at deres læger ikke længere kan hjælpe dem. De har dog ikke opgivet håbet, og søger derfor hjælp på egen hånd.

“Om jeg dør af ingen behandling eller forkert behandling, det kan være lige meget. Men nu gør jeg i det mindste noget.”

Sådan siger 48-årige og kræftramte Dorte Stapelfeldt Hansen i en helt ny programserie i seks afsnit på DR1, der får premiere mandag den 15. september klokken 20.45.

Det er både barskt, rørende, men paradoksalt nok også livsbekræftende. ‘De Uhelbredelige?’ følger otte sygdomsramte danskere, der, for egen regning og risiko, vælger at søge hjælp og behandling uden for de traditionelle danske systemer.

For Dorte Stapelfeldt Hansen betyder det behandlinger med regional kemoterapi hos den omdiskuterede tyske læge, professor Vogl, i Frankfurt.

Nægter at give op
Fælles for de medvirkende er, at de på et tidspunkt har fået besked fra deres danske læger om, at der ikke er mere at gøre ved deres tilstand. At de må leve med smerterne, handicappet – eller leve på lånt tid, så længe den livsforlængende behandling tillader. Men de nægter at give op. I stedet går de egne veje.

“Vi kan alle sammen havne i den frygtelige situation, at vores læge siger: “Det bliver ikke bedre. Du kan ikke blive helbredt”. ‘De Uhelbredelige?’ giver et indblik i de menneskelige styrker og omkostninger, der kan være ved at være syg i en tid, hvor vi både skal og gerne vil tage ansvar for eget liv. Hvor vi sjældent stiller os tilfredse med begrænsninger, og hvor internettet tilbyder os let adgang til mulige alternativer”, siger redaktør Anders Roholt.

Nogle gange lykkes det at finde alternativer, der virker. Andre gange ikke.

 15. september 2014 kl. 20:45 på DR1

Programseriens øvrige medvirkende er:
Jannik, 42 år
, der lider af sclerose. Jannik tager til Polen for at få lavet ballonudvidelser af sine halsvener. En operation han ikke kan få i Danmark. Han håber, at operationen kan give ham det liv tilbage, som han havde, før han blev syg for 16 år siden.

Kasper, 31 år, som lider af uforklarlige smerter på femte år. Kasper prøver alt på det alternative marked; healing, body-sds m.v. Han rejser til Bonn for at blive behandlet på en særlig smerteklinik. Kasper håber, at han kan komme til at leve et helt normalt familieliv med sin kone og lille datter.

Camilla, 25 år, der lider af cystisk fibrose. Gennemsnitsalderen for patienter med cystisk fibrose er ca. 40 år, men Camilla tror på, at Gud kan helbrede hende. I håb om at komme tættere på Gud, trodser hun sin begrænsede lungefunktion og forsøger at gå 100 kilometers pilgrimsvandring.

Malthe, 2½ år, som lider af spastiske lammelser i benene. Malthe bliver en del af et nyt forsøgsprojekt i Danmark, der undersøger om intensiv fysisk træning kan betyde, at han kan komme til at gå, selv om han har spastiske lammelser i sine ben og lår.

Solvei , 60 år, der er uhelbredeligt syg af kræft. Solvei ved, at hun kommer til at dø af sin cancer. Men det kan ikke blive lige foreløbig. Hun har nemlig en drøm og et erklæret mål om at gennemføre en halv ironman inden.

Anna, 8 år, der lider af en sjælden kromosom fejl, der gør at hun er udviklingshæmmet og har svært ved at tale. Hun rejser på et 9 ugers ophold i Jerusalem, hvor hun træner sine evner til at tænke og tale efter en særlig metode. Hendes forældre håber, at indsatsen vil kunne øge Annas evner til at lære og dermed blive bedre til at passe på sig selv, på længere sigt.

Karenn, 67 år, der lider af psoriasis gigt og efterveer fra en depression. Hun opsøger healeren John of God i Brasilien i håb om at få bugt med både depression og gigt.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button