Net-TV

Danskerne ser tv uden tv’et

Tv via internettet har i dag fanget næsten hver tredje dansker, og næsten hver femte dansker ser nu film på nettet. Det viser en ny undersøgelse fra Norstat og TDC.

Undersøgelsen er gennemført af Norstat i samarbejde med TDC, hvor 1.039 danskere blev spurgt i slutningen af 2010. Analysen er et repræsentativt udsnit af den danske befolkning på baggrund af køn, alder, internetudbyder og geografi.

Analysen viser, at 34 procent ser web-tv i dag, og at 33 procent forventer at se mere web-tv i fremtiden, 61 procent vil se ligeså meget, som de gør i dag, mens kun 7 procent vil se mindre, end de gør i dag.

17 procent fortæller, at de downloader og streamer film. 24 procent forventer at se flere downloadede/streamede film i fremtiden, 67 procent vil se ligeså meget, som de gør i dag, mens 10 procent vil se mindre, end de gør i dag.

"Vi kan se, at danskerne ikke har vendt tv’et ryggen. De er blot begyndt at bruge flere platforme, når de ser tv. Vi vælger web-tv, hvis vi ikke lige sidder foran fjernsynet, når yndlingsprogrammet starter, eller hvis en anden har nået at sætte sig foran tv'et før os selv," siger Jesper Theill Eriksen, koncerndirektør for TDC Privat.

Undersøgelsen viser også, at en stor del af danskerne ønsker at se endnu mere web-tv i fremtiden, ligesom film over nettet vil vokse.

TDC HomeDuo Media

"Når så stor en del af danskerne bruger nettet til at se tv, film og dele oplevelser med hinanden, skal vi som branche naturligvis lytte til det behov. Derfor kan man fremover bl.a. få web-tv kanaler og et kæmpe videounivers med i købet, når man køber bredbånd hos os," fortæller Jesper Theill Eriksen fra TDC.

TDC HomeDuo Media, som det nye produkt hedder, inkluderer bl.a. 11 tv-kanaler, videoudlejning fra computeren, 10 mio. musiknumre og en HomeDisk, hvorfra man altid kan få adgang til sine egne filer, musik og underholdning.

Kilde: TDC

Tags

Relaterede artikler

Back to top button
Close
Close