Branche-Nyt

Danskerne ser mest tv i Norden

tvkiggeriSeerne i Danmark tilbringer en halv time mere med at se tv om dagen, end for eksempel svenskerne gør, viser en status over tv-året 2012, som det nordiske tv-samarbejde Nordvision har offentliggjort på sin hjemmeside.

Visse ting er dog helt ens i Danmark, Norge, Sverige og Finland. For eksempel er søndag den mest populære tv-aften i alle nordiske lande, og så er folk over 60 år dem, der tilbringer mest tid foran skærmen – uanset om de befinder sig i Ringkøbing, Bergen, Upsala eller Helsinki.

Selv om hver danskers tv-forbrug faldt med tre minutter om dagen i gennemsnit i 2012, blev det til tre timer og 15 minutter om dagen. Det gør os til dem i Norden der ser mest tv,  over en halv time mere end hver svensker, der så med i to timer og 44 minutter dagligt.

I Norge faldt tv-forbruget for andet år i træk, så det nu er to timer og 55 minutter om dagen, mens finnerne for første gang nogen sinde røg over tre timer om dagen. Helt præcist tre timer og tre minutter.

Forskelligt hvad der bliver seerhits
Selv om det næsten er de samme programmer, der år for år er de største seermagneter, er det ret forskelligt, hvad der topper seerhitlisterne i de forskellige nordiske lande.

Hvor det i Danmark var ‘X Factor’, som havde årets største seertække med i gennemsnit 1.807.000 seere, efterfulgt af DR-dramaserierne ‘Forbrydelsen III’ og ‘Lykke’, var det sendingen fra Selvstændighedsdagen, som fik flest finner til skærmen. Her kiggede næsten 2,2 millioner med, og udover den var nogle af finnernes favoritter også transmissionerne fra OL, hockey-VM og præsidentvalget.

Svenskerne var – traditionen tro – ret pjattede med Svensk Melodi Grand Prix, som de kalder Melodifestivalen, og som 4.110.000 seere fulgte. Disneys Juleshow kom ind på andenpladsen. Nordmændende var derimod mest til dokumentarserien ‘Ingen Grenser’, der bygger på det britiske format ‘Beyond Boundaries’, med 1.453.000 seere. Nummer to var lillejuleaftensprogrammet ‘Kvelden før kvelden’ med 1,4 millioner seere.

Nordvision har ligeledes kigget på, om der er tv-formater, der klarer sig godt på tværs af Norden – og det er der bestemt. ‘Vild med dans’, som i Danmark bliver sendt på TV 2, er både populært i såvel Danmark, Finland som Sverige.

Kilde: DR.dk via Nordvision

I samme kategori

Back to top button