TV-Nyt

Danske tv-serier på vej i 2013

Der er ikke mere Sarah Lund i 2013, men danske tv-serier er stærkt tilbage allerede fra starten af det nye år. Se mere om hvilke danske serier der er på vej på din skærm i 2013.

Borgen sæson 3 på DR1

borgen3_dr1
Birgitte Nyborg i nye omgivelser i Borgen sæson 3
Foto: Mike Kolöffel

Det er et stykke tid vi sidst så Birgitte Nyborg. Sæson 2 af Borgen sluttede med at hun udskrev folketingsvalg. 1. januar er Borgen så tilbage med sæson 3.

Det bliver en meget anderledes tredje sæson af ‘Borgen’, der får premiere første januar. Vi følger stadig Birgitte Nyborg men hvor sæson tre starter, er der gået mere end to år, og alt er vendt på hovedet. Birgitte Nyborg er ikke længere i politik, og vi befinder os slet ikke på Christiansborg længere. Hun har forladt politik og er nu en højt betalt foredragsholder og sidder placeret i flere erhvervsbestyrelser.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Oprindeligt skulle ‘Borgen’ være sluttet med afsnit 20, men den nye storyline fristede hovedrolle indehaver Sidse Babett Knudsen til en sæson mere.

Flere af de gamle og elskede karakterer som Katrine Fønsmark og Kasper Juul er også med i sæson 3. Kasper dog i en mindre rolle end hidtil. Desuden kommer helt nye personer til. Blandt andet Christian Tafdrup i rollen som ny programdirektør på TV1, samt Nete Buch og Jens Albinus som folketingsmedlemmer for De Moderate.

Borgen sæson 3 på DR1 fra 1. januar 2013 kl. 20:00 (10 afsnit)

Dicte ny dansk krimi på TV 2

dicte_tv2
Iben Hjele i rollen som Dicte i TV 2 krimiserien af samme navn
Foto: TV 2

Iben Hjejle og Lars Brygmann har hovedrollerne i den nye TV 2 krimiserie Dicte.

Iben Hjejle spiller titelrollen som journalisten Dicte Svendsen, der arbejder på københavneravisen ‘Dagbladet’s Århus-redaktion og gang på gang bliver involveret i kriminalsager i den jyske hovedstad.

I øvrige roller ses Lars Brygmann, Peter Schrøder, Lærke Winther, Dar Salim, Lene Maria Christensen og Lars Ranthe.

Dicte er mere end bare end kriminalserie, den handler også om forældre-børn-forhold, parforhold og forholdet til veninder og venner og forholdet til ens arbejdsplads. Der er lagt stor vægt på relationerne mellem karaktererne.

Serien er baseret på Elsebeth Egholms kriminalromaner.

Dicte har premiere mandag d. 7. januar kl. 20.00 på TV 2. (10 afsnit)

Broen sæson 2 på DR1

broen2_dr1
Sofia Helin og Kim Bodnia er tilbage i Broen 2 på DR1
Foto: Malthe Risager Jørgensen, DR

Broen 2 er bekræftet til visning på DR1 i efteråret 2013. Broen er et samarbejde mellem danske DR,  svenske SVT og tyske ZDF er også med. Første sæson høstede mange roser og blev solgt til BBC, Norge, Finland og Tyskland.

Både danske Kim Bodnia og svenske Sofia Helin har takket ja til at genoptage deres roller. Så der bliver altså gensyn med den lettere joviale efterforsker Martin Rohde og den reserverede politikvinde Saga Norén. Indspilningerne er  i gang i henholdsvis København og Malmø, og producenterne har arbejdet hårdt for at opretholde standarden fra  første sæson, loves der.

Broen sæson 3 er planlagt til visning på DR1 i efteråret 2013

Rita sæson 2 på TV 2

rita2_tv2
Serien Rita med Mille Dinesen var så populær at der kommer en ny sæson i 2013
Foto: TV 2

TV 2-serien ‘Rita’ opnåede høje seertal, gode vurderinger og flotte anmeldelser. Mange satte pris på dramaserien om den ukonventionelle danske folkeskolelærer. Sæson 2 af Rita er ved at blive optaget og optagelserne skulle afsluttes d. 31. januar 2013. Mon ikke vi derfor ser anden sæson af Rita på TV 2 i løbet af efteråret 2013.

SJIT HAPPENS ny ungdomskomedie på TV 2 Zulu

sjiit_tv2zulu
Det danske bud på Friends? Sjiit Happens får premiere til efteråret på TV 2 Zulu
Foto: TV 2

TV 2’s nye ungdomskomedieserie SJIT HAPPENS allerede haft premiere på TV 2 Zulu, men der var tale om en snigpremiere med et enkelt pilotafsnit afsnit, der blev vist i september. Afsnit 2-10 vises i efteråret 2013.

Serien handler om pigen Ane, der flytter ind ind i et drengekollektiv på Vesterbro i København. Drengerøvene må ændre deres lumre rutiner og måske også erkende, at de har mødt deres overmand i Ane, der absolut intet problem har med at være ‘one of the guys’.

Handlingen i serien skrives til dels af seerne selv for seriens bagmænd bruger aktivt de sociale medier for at få bruger input både i udviklings- of realiseringsfasen. Det omfatter også såkaldte webisodes (kortfilm til nettet), som instruktørerne Kasper Birch og Barbara Rothenborg allerede er i gang med at optage og som kan ses på seriens hjemmeside sjithappens.zulu.dk

Serien henvender sig til unge mellem 15 og 25 år – altså folk, der bruger nettet meget, går i byen med vennerne, dater.

SJIT HAPPENS er planlagt til visning på TV 2 Zulu til efteråret

Heartless på Kanal 5

heartless_kanal5
Julie Zangenberg har hovedrollen i den nye fantasy serie på Kanal 5 i 2013

Heartless er en  en ny ungdomsserie og handler om  et søskendepar, som går på en kostskole. Begge søskende er ramt af en forbandelse, som gør, at de har svært ved at knytte nære kontakter med andre mennesker.

“Det bliver ikke en vampyrserie, men den bliver gotisk i stilen, og den kommer til at cirkle om det okkulte og det overnaturlige,” siger produceren Bo Mortensen. “Det er ikke et realistisk univers, så vi kan tillade os at lege med nogle flere ting, end i en almindelige ungdomsserie. Men mange af de samme temaer bliver taget op, som sex, venner, familie og skolegang.”

Heartless på Kanal 5 ventes at blive vist til efteråret på Kanal 5, men det er vist endnu ikke bekræftet endeligt


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button