Nyheder

Danske svømmere i medaljekamp på TV 2 og TV 2 PLAY

Rikke Møller Pedersen
Foto: Lars Møller / TV 2

Der er garanti for masser af spænding – og gode muligheder for danske medaljer – når TV 2 og TV 2 PLAY sender direkte fra VM i kortbanesvømning i Doha, hvor verdens bedste svømmere dyster om det eftertragtede VM-guld.

Danmark stiller med et stærkt hold på ikke mindre end 14 svømmere til verdensmesterskaberne i Qatar onsdag 3. december – lørdag 7. december. Der er store forventninger til de danske svømmere, der tidligere i år vandt ni medaljer ved EM i Berlin.

Medaljer til Danmark?
Målet er syv medaljer, der forventes svømmet hjem i de danske kvinders holdkapper og af etablerede svømmere som Rikke Møller Pedersen, Mie Ø. Nielsen og Jeanette Ottesen. Men også på herresiden kan en svømmer som Viktor Bromer meget vel gå ind og drille de store verdensstjerner.

– Det bliver rigtigt spændende at se, hvordan Danmark klarer sig mod de helt store svømmenationer som Kina, USA, Australien og Sydafrika. De var af gode grunde ikke med til EM i henholdsvis kort- og langbane i Danmark i 2012 og Berlin 2014, hvor Danmark begge steder høstede ni medaljer. Nu bliver der anderledes kamp om medaljerne, og vi skal se de danske svømmere måle sig med verdens bedste, fortæller TV 2 Sportens ekspert Michael Hostrup Stærke.

Han kommenterer VM i Doha sammen med Mette Jacobsen, som selv har vundet VM-guld på kortbane.

I år er VM i kortbane flyttet til sidst på sæsonen. Det har sammen med gode pengepræmier betydet et endnu større opbud af verdensstjerner, end der er set tidligere.

Interessen for de danske svømmepræstationer har ofte vist sig at være stor. Da EM fandt sted i Herning 2012, var TV 2 host broadcaster og sendte eksklusivt fra mesterskaberne til de danske seere. Og dem var der over 500.000 af, da flest så med i en af svømmefinalerne.

TV 2 og TV 2s kommende sportskanal har også rettighederne til EM- og VM-svømmestævnerne i de førstkommende år, hvor kanalen vil udvikle og udvide dækningen yderligere.

—————-

Fakta om sendetidspunkter for VM i kortbanesvømning:
Direkte fra Hamad Aquatic Centre i Doha, Qatar.

Onsdag 3. december til søndag 7. december på TV 2 og TV 2 PLAY.

Indledende heats hver morgen fra kl. 7.30 på TV 2 PLAY.

Finaler på TV 2 og TV 2 PLAY kl. 15.55-18.00 og torsdag og fredag også fra kl. 18.05.

I samme kategori

Back to top button