TV-Nyt

Europæisk Melodi Grand Prix 2013 på TV

eurovision 2013 på tvSå er det blevet tid til Det Europæiske Melodi Grand Prix 2013, som sidste års overbevisende sejr til svenske Loreen, finder sted i Malmø.

Danmark stiller i år op med den unge sangerinde Emmelie de Forest, der med sangen ‘Only Teardrops’ skal kæmpe om at gå videre fra semifinalen i Det Europæiske Melodi Grand Prix og sikre Danmark en plads i finalen. 39 lande skal kæmpe om at vinde det Europæiske Melodi Grand Prix og retten til at afholde næste års store musikkonkurrence. Seks lande går direkte i finalen, mens resten skal igennem en semifinale for at kvalificerer sig til finalen.

Danmark er med i første semifinale, der finder sted tirsdag den 14. maj klokken 21.00, mens anden semifinale finder sted torsdag 16. maj klokken 21.00. Begge semifinaler sendes direkte på DR1. I alt 26 lande skal konkurrere i den store finale lørdag 18. maj klokken 21.00. Den sendes ligeledes direkte på DR1.

Bookmakerne tror på Danmark
Emmelie de Forest er spået rigtigt gode chancer for ikke bare at gå videre fra semifinalen, men også at sikre Danmark en rigtigt god placering i selve finalen.

”Hvis man ser på stemningen rundt omkring i Europa lige nu, så er der bestemt en rigtig god chance for, at Danmark kan gå hen og løbe med førstepladsen i år. Med Emmelies naturlige charme og fantastiske stemme kombineret med en ørehænger af en sang skrevet af en dynamisk sangskrivertrio bestående af Lise Cabble, Julia Fabrin og Thomas Stengaard, kan jeg kun være enig med bookmakerne og tro på en topplacering til Danmark i år,” siger DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme.

Kortene blandes i semifinalen
Som noget nyt er præsentationsrækkefølgen i år ikke blevet afgjort ved lodtrækning, men af den svenske tv-kanal SVT, der står bag showet. SVT vil på den måde skabe en afveksling mellem ballader og uptempo-numre og satser dermed på at skabe et show med variation og spænding. Danmark er sang nr. 5 i første semifinale.

Ole Tøpholm vil igen i år lede seerne gennem showet som kommentator, når DR1 sender direkte fra både semifinaler og finalen, der alle afholdes i Malmø Arena.

Deltagere i første semifinale (sendes direkte på DR1, tirsdag 14. maj, klokken 21.00)

1. Østrig
2. Estland
3. Slovenien
4. Kroatien
5. DANMARK
6. Rusland
7. Ukraine
8. Holland
9. Montenegro
10. Litauen
11. Hviderusland
12. Moldova
13. Irland
14. Cypern
15. Belgien
16. Serbien

Deltagere i anden semifinale (sendes direkte på DR1, torsdag 16. maj klokken 21.00)

1. Letland
2. San Marino
3. Makedonien
4. Aserbajdsjan
5. Finland
6. Malta
7. Bulgarien
8. Island
9. Grækenland
10. Israel
11. Armenien
12. Ungarn
13. Norge
14. Albanien
15. Georgien
16. Schweiz
17. Rumænien

Følgende lande går direkte i finalen (finalen sendes direkte på DR1 lørdag 18. maj klokken 21.00)

1. Frankrig
2. Tyskland
3. Italien
4. Spanien
5. Sverige
6. Storbritannien 

I samme kategori

Back to top button