DAB sendere giver forstyrrelser hos YouSee kunder

| tirsdag 21. maj, 2013 17:05 | opdateret 22. maj, 2013 kl. 15:06 | 6 Kommentarer

Dårligt tv-signal TV-Signal problemer 800 MhzDet er ikke kun 4G/LTE-nettet i 800 MHz-båndet der forstyrrer tv-signalerne, flere YouSee kunder døjer også med forstyrrelser fra DAB sendere, altså de digitale radiokanaler. 

Der er specielt kunder der bor tæt på DAB-senderne der er berørt. Forstyrrelserne er ikke noget, der er der permanent, men optræder en gang imellem. Blandt andet har der været tilfælde af forstyrrelser i Brædstrup på DR 1. Men der er observeret forstyrrelser flere steder i landet, blandt andet i hovedstadsområdet og i Nordjylland. 6’eren er en af de andre kanaler, der kan være berørt. 

Problemet for kunderne skulle kunne løses ved at der benyttes såkaldt RF tætte stik, kabler. Det vil sige sige isoleret på en måde, så potentielt forstyrrende radiosignaler fra DAB-sendere, mobilmaster og andre radiokilder ikke trænger ind i installationen. I praksis, så har det dog vist sig, som det fremgår af kommentarer nedenfor, at nogle må skifte tv eller tv-boks fordi tuneren i disse ikke er tilstrækkeligt afskærmet.

Læs mere om problematikken og hvordan du løser det i vores artikel Dårligt tv-signal? Sådan fejlsøger du

Kilde: Ingeniøren

Del på:

Gemt under:: YouSee

6
Kommentarer

for at kommentere
5 Kommentartråde
1 Svar i tråden
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Kommentarforfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Underret om
Per M

For et par år siden, der advarede Yousee deres kunder på Fyn om det nye kommunikations udstyr at Fynbus/Tide Bus havde investeret i til deres busser, at dette også kunne skabe forstyrrelser på TV kanalerne hvis ens kabler ikke ikke var skærmet ordentligt.
Ved så ikke om det er deres eget radio udstyr eller det trådløse internet at busserne blev udstyret med der kan forudsagde dette, for det kom de ikke nærmere ind på.

evilguy

Korrekt afskærmede stik og kabler hjælper så bare ikke en skid, hvis man bor for tæt på DAB senderen og hvis ens TV ikke er ordenligt afskærmet omkring tuneren… Ikke alt kan afhjælpes med YouSee godkendte kabler 🙁

mich

Så er TV´et vel ikke Yousee godkendt ?

evilguy

@Mich: Ja, det er faktisk det værste. Mit TV var faktisk YouSee Ready jf. YouSees hjemmeside. Men det hjalp ikke det mindste – DAB signaler forstyrrer simpelthen tuneren, så selvom man burger YouSee godkendt kabel direkte fra stikdåsen og over til TV’et så hjælper det ikke noget 🙁 Så løsningen i første omgang blev en Clint DC3 DVB-C modtager, som sagtens kunne klare opgaven – oven i købet kan den klare opgaven med både en “ukurrent” metal-splitter og kabel, der ikke er YouSee godkendt. Ergo – det er tuneren i TV’et som den er galt med. Jeg har snakket med… Read more »

player

Fabrikanterne af Tunerne i moderne Tv apparater kunne aldrig have vidst, at man ville begynde sende TV via master i frekvensområdet 225 MHz eller Tv kanal 12 og så op til 400 MHz.
Og om det DAB gør overhovedet er lovligt har jeg stærke tvivl om. Hvorfor YouSee ikke flytter om i deres kabel net, seerne skal og kan jo bare købe noget nyt.

player

Fordi noget er af metal er ikke det samme som at noget Radiomæssigt ikke kan (eller i praksis vil) trænge igennem.