YouSee

DAB sendere giver forstyrrelser hos YouSee kunder

Dårligt tv-signal TV-Signal problemer 800 MhzDet er ikke kun 4G/LTE-nettet i 800 MHz-båndet der forstyrrer tv-signalerne, flere YouSee kunder døjer også med forstyrrelser fra DAB sendere, altså de digitale radiokanaler. 

Der er specielt kunder der bor tæt på DAB-senderne der er berørt. Forstyrrelserne er ikke noget, der er der permanent, men optræder en gang imellem. Blandt andet har der været tilfælde af forstyrrelser i Brædstrup på DR 1. Men der er observeret forstyrrelser flere steder i landet, blandt andet i hovedstadsområdet og i Nordjylland. 6’eren er en af de andre kanaler, der kan være berørt. 

Problemet for kunderne skulle kunne løses ved at der benyttes såkaldt RF tætte stik, kabler. Det vil sige sige isoleret på en måde, så potentielt forstyrrende radiosignaler fra DAB-sendere, mobilmaster og andre radiokilder ikke trænger ind i installationen. I praksis, så har det dog vist sig, som det fremgår af kommentarer nedenfor, at nogle må skifte tv eller tv-boks fordi tuneren i disse ikke er tilstrækkeligt afskærmet.

Læs mere om problematikken og hvordan du løser det i vores artikel Dårligt tv-signal? Sådan fejlsøger du

Kilde: Ingeniøren

I samme kategori

Back to top button