TV-Nyt

Christoffer Guldbrandsen bliver ny chef for DR2

Christoffer Guldbrandsen DR2
Christoffer Guldbrandsen DR2
Foto: Niels Holm

Det bliver den 44-årige Christoffer Guldbrandsen, der fremover kan skrive kanalchef for DR2 på visitkortet.

Christoffer Guldbrandsen har tidligere været journalistisk chef på selvsamme kanal og har det seneste år været administrerende direktør for ‘The Why Foundation’.

Han er prisvindende dokumentarist og er blandt andet manden bag anmelderroste og dagsordensættende dokumentarfilm som f.eks. ‘Den hemmelige krig’, ‘Fogh bag facaden’, ‘Lykketoft Finale’ og ‘Dagbog fra midten’. Dokumentarer,  der har bygget  på solid journalistisk tyngde og talentfuld formidling, og derfor  har vakt stor opmærksomhed og rejst markante debatter om nogle af de mest skelsættende og væsentlige politiske begivenheder og personligheder i den nyere danmarkshistorie.

Store forventninger
Mediedirektør Gitte Rabøl har store forventninger til Christoffer Guldbrandsen som ny kanalchef på DR2:

“Christoffer Guldbrandsen har ægte DR2-DNA i blodet. Han har selv produceret nogle af kanalens mest markante dokumentarprogrammer, og han har tidligere været en glimrende redaktør og journalistisk chef på DR2. Nu er han klar til at tage det næste skridt og føre faklen videre med at skærpe og udvikle DR2 som landets mest debatskabende tv-kanal – og den kanal, der har det stærkeste brand blandt seerne” siger Gitte Rabøl og fortsætter:

“Jeg er sikker på, at Guldbrandsen vil tilføre kanalen noget nyt – for DR2 må aldrig hvile på laurbærrene, men skal hele tiden udvikle nyt tankevækkende, debatskabende, kritisk og også gerne underholdende indhold.”

Christoffer Guldbrandsen er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1998, og han glæder sig til at stå i spidsen for DR2:

“Det er et stort privilegium at få lov til at arbejde med DR2 som for mig står som indbegrebet af alt det bedste ved public service. DR2 skal selvfølgelig også i fremtiden være Danmarks nytænkende, originale og helt uundværlige public service-kanal, og det glæder jeg mig til at bidrage til.”

I spidsen for samfundskanal
Som kanalchef skal Christoffer Guldbrandsen stå i spidsen for DRs samfundskanal, der overrasker, udfordrer og gør seerne klogere på verden. På DR2 kommer seerne med bag facaden på de største og vigtigste begivenheder – mens de udfolder sig – og møder hovedaktørerne. Uanset om der er tale om hverdagsliv, storpolitik eller satire er originalitet og nytænkning en del af kanalens udtryk. Den dagsordensættende reportage og kritiske journalistik er en central del af profilen på DR2, der som samfundskanal fokuserer på nyheder, dokumentar, debat og satire.

Christoffer Guldbrandsen tiltræder den 1. november, og han afløser tidligere kanalchef for DR2 Michael Thouber, der er tiltrådt som direktør for Kunsthal Charlottenborg.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button