Canal DigitalParabol-TV

Canal Digital afpresset af hackere

stopHackere har tilsyneladende tilbage i 2008 brudt koden på en type af Canal Digital programkort og med baggrund i dette forsøgt afpresse Canal Digital for penge. Men Canal Digital valgte i stedet at skifte en halv million berørte kort, hvilket medførte en omkostning på over 15 millioner norske kroner.

Historien begynder i 2008, hvor en engelsktalende mand kontakter anti tv-pirat organisationen Stop i Sverige, med information om et hackerangreb på Canal Digital's kodningssystem Conax. Det skete fra en mobil med taletidskort, hvilket gjorde ham umulig at spore. Der blev aftalt et møde i Gøteborg, hvor Stop's repræsentant blev hentet i bil og kørt til et møde, hvor hackingen blev dokumenteret og der blev samtidigt fortalt at løsningen kunne leveres mod betaling. Canal Digital ønskede som tidligere nævnt ikke at forhandle, og tilsyneladende er oplysningerne i stedet blevet solgt til et italiensk firma, der har forhandlet udstyr med mulighed for at få "gratis" adgang til Canal Digital kanaler. Firmaet har dermed med tjent penge på at sælge gratis adgang til Canal Digital.

Sagen er nu færdigeefterforsket, og en 47-årig norsk mand er sigtet for at have spredt ulovlig software, der giver adgang til betalings-tv, netop efter aftale med det føromtalte italienske firma. Sagen har tilsyneladende også spor til Asien.

Kilde: e24.no
Tip: Alex digitalt.tv forum

I samme kategori

Back to top button