Boxer lancerer flere HDTV kanaler til oktober

| torsdag 02. maj, 2013 18:24 | 11 Kommentarer

Boxer HDTV DVB-T2Boxer ejeren Teracom afslører i deres kvartalsrapport, at man til oktober tager det såkaldte Mux 6 i brug i Danmark. Det vil sige endnu en sendefrekvens og dermed plads til flere kanaler.

Udbygningen af sendenettet til aktivt brug af Mux 6 sker ifølge Teracom planmæssigt, og når det er på plads til oktober, så er det planen markant at udvide udbuddet af HDTV kanaler. Mux 6 bliver en DVB-T2 Mux og vil således kræve DVB-T2 modtageudstyr og CI+ kortlæser understøttelse.

I øjeblikket tilbyder Boxer kun 4 HDTV kanaler: TV 2 HD, TV 2 Film HD, 6’eren HD samt TV3 Sport 1 HD, der alle udsendes i Mux 5 i DVB-T2 standarden.

Udover disse HDTV kanaler så sender Boxer også 6 SD kanaler på samme Mux, så vælger Boxer at fylde Mux 6 udelukkende med HDTV kanaler, så bliver der altså plads til nogle flere.

Mux 6 var oprindeligt beregnet til mobil-tv via DVB-H standarden, men denne blev aldrig til noget, så Boxer har fået lov til at anvende det til almindelige tv-kanaler.

 

Del på:

Tags: , ,

Gemt under:: Boxer, HDTV

11
Kommentarer

Please Login to comment
3 Kommentar tråde
8 Tråd svar
0 Følgere
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Kommentar forfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Giv mig besked
evilguy

Krydser fingre for at Boxer gør det rigtige: Med en variabel bitrate på omkring 5 Mbit, så burde de have plads til omkring 7 HD kanaler mere.

mich

Forstår ikke, at ingen kræver DR2 i HD

(så både DR1,DR2 og DR er i HD)

martin

Der er to offentlige MUX’er og resten er private. MUX1 og MUX2 er til frie public service kanaler. Kravet til dækning i MUX1 er meget højt og kravet for MUX2 er lidt lavere. Der er vist ikke noget dækningskrav til de private MUX’er. Så hvis man skulle komme DR2 ind på MUX6, ville det skulle komme med dækningskrav – hvilket højst tænkeligt ville komme til at koste DR dyrt. Så vi må nok vente på at eks. MUX2 skifter til DVB-T2 og at der så kun vil blive sendt i SD på MUX1, men flere kanaler end i dag. Så… Læs mere »

reslfj

Der var i 2007-2010 en kampagne i mange broadcast kredse mod DVB-T2. Delvist baseret på ti tider dyb teknisk uvidenhed og fæl udygtighed, delvis på alm. frygt for noget nyt. Men måske især på frygten for at miste TV kanal-spektrum til mobil-telefoner – det der nu er blevet til 800MHz båndet. Så efter parolen – hvis DVB-T2 kan sende fx 30% mere i en mux, så kan vi (TV stationerne) let miste 30% af vore kanaler – og vi vil jo meget hellere udvide med flere tv kanaler – så uhadadada. I Danmark var der nogen i DR, der ønskede… Læs mere »

mich

Lars, tak for dine indlæg

Men hvordan får vi DR2 i HD, er det fuldstændigt udelukket i mange år fremover ?

reslfj

Det tror jeg. Når man vælger en bil med den mindste 1.0 motor, så er der ikke meget ved en tysk motorvej. Der er da Regelmæssige DVB-T2 udsendelser startede i Manchester 2 december 2009, kun en måned efter vi slukkede det analoge signal. Vi kunne have timet vort analoge sluk bedre fx ventet til sommeren 2010, vi kunne have skiftet til DVB-T2 senest, da MUX1 gik fra MPEG2, vi kunne have fortalt alle at køb af DVB-T og 1.0 motorer kun var for tåber, vi kunne Når man laver sådanne fejl, der helt overvejende skyldes uvidenhed, udygtighed og manglende undersøgelser… Læs mere »

evilguy

Jeg er altså uenig med Lars. Der er intet teknisk i vejen for at sende DR2 i HD, men det kræver visse tilpasninger. I dag sender DR1 og den regionale TV kanal med 6,5 Mbit/s, mens DR2 og tegnsprogskanalen sendes med 2,5 Mbit/s. Hvis man var lidt snedig, så sendt man DR1, DR2 og Regional TV kanalerne i 720p med en variabel bitrate på cirka 5 Mbit/s. Med de seneste generation MPEG4 encodere, så vil man med variabel bitrate kunne opnå en acceptabel billedkvalitet. Specielt fordi det er muligt at encode direkte fra SDI til MPEG4. Det vil ikke tilfredsstille… Læs mere »

mich

evilguy, god pointe, så skal du bare overbevise politikerne 🙂

Preben Pedersen

Øh – skal man nu give HD en ny definition, således der ikke længere skal være mindst på 8 Mbit til før kanalen må kaldes en HD. Er man noget så lang i sin iver, får at få det ekstra mærke HD logo eller pga. Netflix og andre, som leverer via Internettet kan få, samme tilladelse til HD logo – når grænsen flyttes nedad. Så er det vel meget nemmere – bare sige SD på minimum 5Mbit er lig med HD og dermed er allerede flere kanaler blevet til HD, uden der skal ændres hverken på teknikken eller ude hos… Læs mere »

evilguy

@Preben Pedersen: Der har aldrig været tale om en HD standard med 8 Mbit. Det er en udbredt misforståelse, men der er udelukkende tale om, at EBU har ANBEFALET at man benytter mindst 8 Mbit/s til 720p H.264 TV-signaler. Misforståelsen med HD og de 8 Mbit/s opstod, da YouSee i tidernes morgen forsøgte i hemmelighed at spise kunderne af med et 6,5 Mbit/s HD signal i 1080i format. De lignede noget der var løgn, og derfor krøb YouSee til korset efter en længere og vedvarende kritik fra deres kunder. KLOGT AF DEM! Men det er et par år siden. Hvis… Læs mere »

reslfj

Det er rigtigt, at EBU tilbage i 2008/2009 anbefalede mindst 8 Mbit/s for en 720p50 kanal med variabel bitrate og ca 20% mere for 1080i. De 8 Mbit/s var endda ret optimistisk på den tid. youSee anvender ikke variabel bitrate eller stat-muxing, men koder med fast godt 9 Mbit/s for HD kanaler. Der er imidlertitd løbet meget vand i stranden siden EBU’s anbefaling. Det er politisk vedtaget at DR1 og Regionerne skal have 6,5 Mbit/s – vist kaldet ‘Næsten HD’ – og det er ikke sådan at ændre nedad. Jeg er også dybt skeptisk til 5 Mbit/s MPEG-4 i en… Læs mere »