Norlys

Boxer HD TV – Fra 2. april lanceres HDTV via DVB-T2

Boxer HDTV DVB-T2HD TV har indtil nu ikke haft betydning for danskernes valg af tv-udbyder, men når Danmarks største tv-kanal, TV 2, lanceres i HD, vil det efter Boxers vurdering skubbe afgørende til danskernes ønske om at kunne se de mest populære tv-kanaler i HD-kvalitet. Derfor lancerer Boxer nu HD TV.

Kun TV 2 HD bekræftet som HD kanal hos Boxer

Boxer vil sende en række af sine mest populære betalings-tv kanaler i HD-kvalitet. 

  • TV 2 HD
  • TV 2 Sport HD
  • TV 2 Film HD
  • 6’eren HD

Kanaler koster ikke noget frem til 2. juli, men det er uklart endnu, hvordan Boxer vil sælge sine HD kanaler herefter. Hos Boxer i Sverige sælges HD som ekstra pakke, der koster 19,- svenske kroner pr. måned.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

DVB-T2 giver plads til både SD og HD

Ved at gøre brug af den seneste nye teknologi, i form af den helt nye DVB-T2 standard, får Boxer plads i sit sendenet til at parallelsende en række tv-kanaler i HD-kvalitet. Alle HD TV kanalerne, inklusiv TV 2, vil fortsat også sendes i den normale SD-kvalitet parallelt med HD. HD er således et ekstra tilbud og en mulighed for dem, der gerne vil kunne se nogle af Boxers mest populære tv-kanaler i HD-kvalitet. Man skal have en digital modtagerboks eller et tv-apparat med indbygget DVB-T2 for at kunne modtage tv-kanalerne i HD-kvalitet.

-Når TV 2, der er danskernes foretrukne tv-kanal, i 2012 begynder at sende i HD, vil langt flere danskere aktivt begynde at bruge HD. Derfor er det nu det rigtige tidspunkt for Boxer at tilbyde HD TV til sine kunder. Vi melder klart ud allerede nu, fordi rigtig mange seere i de kommende måneder skal ud og købe nyt digitalt modtagerudstyr for at kunne modtage TV 2 som betalingskanal efter nytår. Det er vigtigt for seerne at vide, at der er to typer udstyr at vælge imellem: DVB-T og DVB-T2. Man kan sagtens anvende almindeligt DVB-T udstyr i mange år endnu til de kanaler, Boxer sender i dag, men ønsker man at se HD TV hos Boxer, skal man sikre sig, at man har DVB-T2 udstyr, forklarer adm. direktør Steen Ulf Jensen, Boxer TV A/S.

DVB-T2 – Krav til udstyr for at se HDTV fra Boxer

Mange af fjernsyn, som bliver solgt i dag, er udstyret med DVB-T2 tunere. Derudover har Boxer sikret, at der fra efteråret også vil være digitale DVB-T2 modtagerbokse på markedet. DIGITALT.TV har allerede anmeldte flere DVB-T2 set top bokse – læs anmeldelserne her

Det er dog værd at bemærke, at det, udover DVB-T2 tuner, også vil kræve CI+ kompatibelt fladskærm eller set top box for at se Boxer HDTV via kortlæser modul. Dette kortlæser modul skal desuden være et Boxergodkendt CI+ modul. Læs vores artikel om krav til dit udstyr for at HDTV fra Boxer.

Flere kanaler på samme plads

Der bliver ikke tale om at tage en ny frekvens, det såkaldte Mux i brug i forbindelse med HDTV. I stedet vil de eksisterende kanaler blive pakket endnu mere sammen for at frigøre Mux 5 til HDTV via DVB-T2. Det skal blive interessant at se, om det virkelig lader sig gøre, uden at det går ud over billedekvaliteten. Nabolandskanalerne fra Sverige, Tyskland og Norge vil også blive sendt på samme frekvens som HDTV kanalerne fra Boxer.

Kilde: Boxer


I samme kategori

Back to top button