Boxer

Boxer har aktiveret CI+

Bemærk dette er en gammel nyhed. Boxer har siden denne nyhed igen slået CI+ fra, så almindelig CI moduler kan anvendes også på HDTV kanalerne. Boxer afviser dog ikke at CI+ igen kan blive aktiveret på et senere tidspunkt.

Boxer har meldt ud at det ville kræve CI+ cam for at se HDTV kanalerne her fra 2. april , men jeg har her på DIGITALT.TV spekuleret i om Boxer ville anvende CI+ kodning med det samme, eftersom Boxer i Sverige pt. ikke har aktiveret det. Men her kl. 11:00 har Boxer nu aktiveret CI+ kodningen på HD kanalerne.

CI+ er en form for kopibeskyttelse, som flere programudbydere kræver aktiveret specielt i forhold til HDTV. Ved den almindelig CI standard, som Boxer bruger pt., så er der ingen kryptering af signalet, efter det har været i gennem Boxer kortlæseren. Med CI+ skal der en godkendt nøgle til i selve apparatet(boks eller fladskærm), der skal vise kanalen, for at kunne afkode CI+ kodede kanaler.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Boxer HDTV CI+ kodning

Som det kan ses på billedet her så kan kanalen ikke afkodes selv om jeg anvender et Boxer CI+ kortlæser modul, fordi boksen ikke er udrustet med CI+ software. Jeg har her testet med den nyligt anmeldte Miraclebox 9 Twin HD PVR, men denne har dog den fordel at denne kan opdateres med CI+ software.

Boxer CI+ boks aktiveret

Som det kan ses på billedet, så afkodes HD kanalerne fra Boxer fint med Boxer CI+ modul efter opdatering af boksen med CI+ softwaren.

Jeg har testet med Boxer CI+ cam fra Neotion, der er rapporter om at der er problemer med dekodningen på Boxer CI+ cams fra producenten Smit. Boxer skulle være i gang med at kigge på dette.

CI+ lukker også for muligheden for f.eks. at modtage Boxer HDTV på en PC med DVB-T2 tuner kort eller USB enhed.

I samme kategori

Back to top button