Branche-NytNorlys

Boxer Flex – helt frit valg af tv-kanaler men uden TV3/Kanal 5

Boxer_logoFor første gang i Danmark får tv-seerne omsider frit valg af tv-kanaler. Boxer indfører som den første nogensinde et splinternyt produkt, hvor man selv – og ikke tv-udbyderen – vælger, hvor mange tv-kanaler man vil købe. Dermed skifter magten og kontrollen nu reelt fra tv-udbydere og tv-stationer til forbrugerne. Produktet hedder Boxer Flex.

Man kan vælge blandt stort set samtlige de tv-kanaler, som Boxer i forvejen distribuerer.

–  Boxers mission er at give tv-seerne mest mulig frihed. Som forbrugere forventer vi at kunne træffe vores egne beslutninger om køb af præcis den vare, vi ønsker og har brug for. Derfor er vi rigtig glade for at være de første i Danmark, som har sikret forbrugerne den fulde frihed, når det handler om at vælge de tv-kanaler, man ønsker at se, siger adm. direktør Steen Ulf Jensen, Boxer TV A/S.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Allerede i 2009 indførte Boxer tv-pakken Flex8, hvor man selv kunne sammensætte en tv-pakke med det eneste krav, at man skal vælge otte kanaler og har lige siden ført an i kampen om at skaffe det frie valg. Andre tv-udbydere har forsøgt sig med forskellige varianter af valg af tv-kanaler, som blot har været en udskiftning af kanaler i en fast tv-pakke eller tilkøb af kanaler ovenpå en eksisterende tv-pakke, og hvor man i begge tilfælde er forpligtet til et stort antal kanaler, før man får frit valg.

Indtil nu har ingen lanceret det reelt frie valg, også ofte kaldet a la carte, som har været efterlyst i årevis, hvor man helt og holdent selv bestemmer både hvilke tv-kanaler man ønsker at købe, samt hvor mange. Boxer går som den allerførste hele vejen: I Boxer Flex er der intet krav om et bestemt antal kanaler – man kan vælge bare en enkelt eller 20 kanaler, hvis man foretrækker det.

Boxer Flex giver desuden adgang til, at man fra måned til måned kan ændre sammensætningen på sin tv-pakke – ændre kanalerne eller købe flere eller færre. Via Boxers Mine Sider-funktion kan man selv løbende administrere, hvilke og hvor mange tv-kanaler man vil have. Den udstrakte grad af fleksibilitet er et direkte svar på de ændrede tv-vaner, som seerne er i fuld gang med.

–  Boxers nye Flex produkt møder forbrugernes nye tv-adfærd helt perfekt. Man kan frit skifte både antallet af kanaler samt hvilke kanaler man ønsker. Sammen med on-demand og streamingtjenester som Boxer Bio og Netflix giver vi dermed tv-seerne fuld kontrol, siger Steen Ulf Jensen.

Frit valg koster og Kanal 5 / TV3 mangler

Månedsprisen på kanalerne er 29 kr. pr. styk. Man starter dog altid med en fast abonnementspris på 79 kr. til administration, sendenet, kundeservice mv. Med i købet følger uden ekstra betaling desuden de tre nabolandskanaler norsk TV 2, svensk TV4 samt tysk ZDF.

Det frie valg gælder dog ikke DRs seks tv-kanaler, som alle danskere via licensen er forpligtede til at betale og dermed har adgang til. Med et Boxer Flex får man derfor også automatisk adgang til alle DRs kanaler. Dog har både TV3 og Kanal 5 valgt at stå udenfor Boxer’s Flex tilbud, så vil du se disse, kræver det fortsat en tv-pakke. 

Lejeboliger er fortsat låst via lejeloven

Alle danskere vil med Boxer Flex få adgang til selv at vælge deres egne tv-kanaler, undtaget de 650.000 husstande i lejeboliger, som via lejeloven er fastlåst til kabel-tv uden mulighed for andre valg. I Folketinget overvejes det for tiden, om man skal lempe de regler i lejeloven, som tvinger forbrugerne til at købe et bestemt tv-produkt. Sker det, vil det nye Flex produkt kunne benyttes af alle danskere.

Boxer Flex kan købes fra i dag.

Kilde: Boxer

I samme kategori

Back to top button