Branche-Nyt

Børnekanalen Nickelodeon havde flot vækst i 2013

nickelodeon logoBørnekanalen Nickelodeon kommer, på trods af den øgede konkurrence, ud af 2013 med en flot vækst i seertallene og som den næststørste kommercielle børnekanal i Danmark.

Det er især de nye satsninger blandt live action- og animationsserierne, som sikrer væksten, men også gamle kendinge som det årlige prisuddelingsshow, Kids Choice Awards, er i stigende grad populære blandt de danske børn.
2013 var et godt år for Nickelodeon, som til trods for lanceringen af nye danske børnekanaler formår at tiltrække de helt unge seere.

Nickelodeon kommer ud af 2013 med en gennemsnitlig share på 8,0% i målgruppen 4-11 år*, og det er en vækst på hele 20% i forhold til sidste år. Juni måned er endda – med en share på hele 9,9% i samme målgruppe – kanalens bedste nogensinde.

”Vi er virkelig glade for årets resultat,” siger Jesper Dahl-Sørensen, VP Content Distribution & Sales Nordic og fortsætter: ” I en tid med skærpet konkurrence er de gode seertal et tydeligt udtryk for, at vi har satset rigtigt på valget af indhold. Til trods for at seerne i forvejen følger populære Nickelodeon serier som ”SvampeBob Firkant”, ”Teenage Mutant Ninja Turtles” og ”Victorious”, har vi valgt at satse på at udvikle og skabe nye succes-serier til kanalen. De nye serier, som havde premiere i 2013 – og som seerne i høj grad har taget til sig – er bevis på, at vi også kan finde ud af at skabe nyt populært indhold. De vil – sammen med de etablerede serier – også fremover vil trække flere seere til kanalen”.
Blandt de nye serier, der klarede sig bedst på Nickelodeon i 2013, er live action serierne ”Marvin Marvin” og ”Sam&Cat”.

”Marvin Marvin” havde premiere i april og opnåede i løbet af året en share på 17,6%, mens ”Sam&Cat” siden september nåede en share på 11,7% i målgruppen. Også den nye animationsserie ”Monsters vs. Aliens”, der havde premiere i november, fik flotte tal i form af en share på 9,1%. Men det er ikke kun de nye serier, der klarede sig godt i 2013. Gamle kendinge som det traditionsrige stjernespækkede gallashow for børn ”Kids Choice Awards” og live action-serien ”Hotel 13” øgede også deres publikum.

”Kids Choice Awards” er et internationalt show, som sendes fra Los Angeles, men flere danske stjerner satte i 2013 præg på indholdet. Årets danske vært var således sangeren Mohamed Ali, ligesom Rasmus Seebach modtog børnenes hyldest, da han vandt prisen som ”Danmarks favortistjerne” – og det tiltrak seerne. Med en vækst på 12% i forhold til sidste år, havde ”Kids Choice Awards 2013” en share på 14,3%.

Live action-serien ”Hotel 13” er en nordeuropæisk produktion, som første gang havde premiere i september 2012, og serien fik øget opmærksomhed fra seerne i 2013, da de nye afsnit rullede over skærmen. Sharen på 7,9% gjorde ”Hotel 13” til det 6. mest sete program på Nickelodeon.

Både ”Hotel 13” og ”Kids Choice Awards” vender tilbage på Nickelodeon indenfor de næste par måneder.

Kilde: Nickelodeon presse

I samme kategori

Back to top button