TV-Nyt

Bag verden – med Tobias tilbage på DR

Tobias bag verden
Foto: Mads Rosenkilde Svaneborg

Tobias Hamann-Pedersen har været rundt i verden for at undersøge fremmede kager og nye måder at bage på. Med rygsækken over skulderen tjekker den 27-årige Tobias Hamann-Pedersen ind hos private familier rundt omkring i hele verden. Her skal han bo og lære de lokale opskrifter, bageteknikker og ikke mindst ingredienser at kende.

Selv om Tobias er vant til at bage på helt nye måder, bliver han alvorligt udfordret, når køkkenskabene åbnes ude i den store verden. Hvordan laver man for eksempel en budding på et ben fra en ko? Hvorfor giver det mening at sniffe chokoladepulver til sin dessert? Og kan man egentlig bruge barbecuesauce i sin kagecreme?

Programmerne byder på masser af fremmede og specielle råvarer, men det er ikke det eneste, der sætter Tobias på prøve. Det viser sig nemlig at være ganske svært at lave sirlige flødeskumskager i caribisk tropevarme. Og når køkkenet på indonesiske Bali viser sig at ligge under åben himmel uden køleskab og med lejrbål som komfur, får Tobias for alvor sved på panden.

Store personligheder

Sammen med en række lokale kokke og konditorer bliver Tobias klædt godt på til at samle essensen af det land, han besøger, i én stor kage. Men han møder også en masse andre store personligheder, som hver især giver ham nye ideer og uventede inputs til hans kager. Lige fra indianske bedstemødre i Bolivia, der spiller håndbold iført bowlerhatte og ponchoer til en våbenglad cowboy i Texas og et jodlende søskendepar i Tyrol.

Og verdensstjerner bliver der også plads til. I Belgien kommer Tobias blandt andet på hjul af den tidligere verdensmester i mountainbike, Filip Meirhaeghe, og i Østrig får han personlig undervisning i at spille på skeer af selveste schlagerkongen, Hansi Hinterseer.

Så der er i den grad lagt i (bage)ovnen til en ny sæson med fantastiske kager og uventede eventyr. Der er premiere på ”Bag verden – med Tobias” den 2. maj 2016 kl. 20:00 på DR1.

Programmerne besøger følgende lande:
Østrig (sendes den 2. maj)
Bolivia (sendes den 9. maj)
Belgien (sendes den 16. maj)
Bali (sendes den 23. maj)
Texas, USA (sendes den 30. maj)
Den Dominikanske Republik (sendes den 6. juni)

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button