Radio og Podcast Nyt

Bag kulissen hos DR Symfoniorkestret i ny podcast- og P2-serie

Hvordan er det at få ny chef i form af skiftende dirigenter nærmest hver uge? Hvem larmer mest under prøverne? Har man tøjkriser før en koncert, og er det rigtigt, at der foregår nogle festlige og natlige nachspiel bag scenen, når for eksempel Torsdagskoncerten er overstået?

Det – og meget andet – kan man blive klogere på i en ny podcastserie og P2-programrække, som kort og godt hedder ’Symfoniorkestret’, og som nu er klar. Podcasten er allerede at finde på DR’s radioapp, mens programmerne kan høres på P2 skærtorsdag, langfredag, påskelørdag, påskedag og 2. påskedag klokken 18.05.

Selve orkestret er DR Symfoniorkestret, der har eksisteret siden 1925, og i de fem afsnit får lytterne et usædvanligt kig om bag scenetæppet, når en håndfuld af musikerne fra orkestret fortæller om deres hverdag på en af Danmarks helt særlige arbejdspladser.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Et kig ind i en hverdag

Serien er produceret af Karen Albertsen og Mikkel Bøgeskov Andersson fra Munck Studios for DR, og de fem udsendelser bringer lytterne tæt på de dygtige musikere og deres instrumenter, ligesom man får et kig ind i en hverdag fuld af dedikation og perfektionisme, hvor uskrevne regler, stor arbejdsglæde og masser af myoser er en del af hverdagen.

Blandt de ansatte i orkestret, der fortæller om arbejdet i orkestret er slagtøjsspilleren Jakob Weber Egholm, violinist Julie Meile, fløjtenisten Ulla Miilmann, cellisten Henrik Dam Thomasen, klarinettisten Klaus Tönshoff og producent Karen Skriver Zarganis fra DR Symfoniorkestret.

Kanalredaktør for P2, Susanna Arpi, siger om serien:

– I radioen og i koncertsalen hører man det færdige resultat af et symfoniorkesters arbejde, men hvad sker der egentlig før og efter en koncert? I første afsnit fortæller en af musikerne, at folk tror, at man som musiker lever i en ophøjet verden, hvor man kun tænker på musik og er på et andet plan end andre. Denne serie åbner orkestret for lytterne som en samling af både musikere og mennesker, siger hun.

Som podcast kan serien allerede nu høres her 

De fem afsnit på P2 er:
Skærtorsdag den 18. april klokken 18.05: Opstillingen
Kom med bag kulisserne i DR SymfoniOrkestret. Hvorfor sidder musikerne i orkestret som de gør, hvor meget bestemmer dirigenten egentlig, og hvilket slags menneske skal man være for at passe ind i gruppen?

Langfredag den 19. april klokken 18.05: Instrumenterne
Er der et hierarki mellem de forskellige instrumentgrupper? Hvorfor er nogle musikerne mellemledere i orkestret? Og hvordan slipper man overhovedet igennem nåleøjet til en fast plads i orkestret?

Lørdag den 20. april klokken 18.05: Arbejdspladsen
Chefen skifter hver uge! Hvordan er det at arbejde med skiftende dirigenter? Hvem i orkestret larmer mest under prøverne? Og hvad er egentlig en orkestertusch?

Påskedag den 21. april klokken 18.05: Livet som musiker
Man kan have koncerttøjskrise, og man kan begå kæmpefejl midt under en koncert. I dette afsnit kan du høre om det kollegiale samvær mellem musikerne i orkesteret.

2. påskedag den 22. april klokken 18.05: Nachspiel
Kom med bag kulisserne i DR Symfoniorkesteret og få at vide, hvad der sker under orkesterets nachspiel, hvorfor der kan være ekstra meget flirt blandt klassiske musikere, og hvordan det er at være en hel arbejdsplads fuld af kunstnere.

Kilde: DR presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button