Streamingnyt

Australsk avis kalder australske Netflix brugere for pirater

Netflix har masser af kunder i Australien selv om tjenesten ikke er lanceret der, men brugerne omgår blokeringen via VPN eller Smart DNS tjenester. Netflix har anslået op til 200.000 australske kunder, der altså bruger omveje for at få adgang til tjenesten, som de glædeligt betaler for . En af de væsentlige årsager til at Netflix ikke findes i Australien er de store amerikanske film og tv-studier har eksklusiv indholdsaftaler med mediegiganten News Corp. 

Det huer ikke den australskeavis The Australian, der i øvrigt er ejet af netop News Corp, de kalder i en artikel australske Netflix brugere for pirater.

Også flere danske Netflix kunder benytter diverse tjenester til at få adgang til udenlandske versioner af Netflix med andet indhold end den danske. Smart DNS udbyderen Unotelly tilbyder f.eks., at man frit kan vælge det land, man gerne vil have Netflix skal tro man befinder sig i. 

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Hvad mener du? Er man pirat når man betaler for Netfix men ikke nødvendigvis holder sig til danske version? Eller er det Netflix der er piraten? Der er næppe tvivl om, at Netflix har en del kunder, som de tjener penge på, i lande hvor Netflix ikke har brugt penge på rettigheder. Det kan man jo argumentere giver dem en unfair fordel i forhold til lokale udbydere.

Kilde: torrentfreak via hardware.no

I samme kategori

Abonnér
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
martin
5. marts 2014 00:19

Man kan ikke kalde det en pirat, da en pirat arbejder for profit. Men der er tale om hacking, da hacking blot betyder at man benytter noget på en måde, hvorpå det ikke var tiltænkt.

Palleba2000
5. marts 2014 21:48

Ja, men det er typisk Rupert Murdoch propaganda…

reslfj
5. marts 2014 23:24
Svar til  Palleba2000

Det er sgu da også helt urimeligt, at et firma kan fastsætte forskellige priser til forskellige kunder.

Vi har jo ikke rettigheder for at firmaer kan udnytte disse til urimelige priser, men udelukkende for at de kan få en rimelig betaling for den faktiske indsats ved at indspille en film.

Lars 🙂

maxel
6. marts 2014 08:04

Pirat er vel så meget sagt, det er jo egentlig bare grænsehandel.

Back to top button