Nyheder

Aber på rov

Det er ikke kun os mennesker, der påvirkes af den økonomiske krise, en gruppe aber fra Jaipur i Indien er også ramt og derfor må de drage på rov i byerne for at overleve. 

”Aber på rov” er en prisvindende dokumentarserie, som giver et unikt indblik i livet som det leves for en gruppe urbane aber i byen Jaipur i Indien. Vi kommer helt tæt på Galta-klanen, en gruppe på 60 aber, der bor i et mondænt hindutempel i det nordvestlige Indien. Her tager lokalbefolkningen sig godt af dem, eftersom de betragter aberne som efterkommere af Hanuman, abeguden.

Oprindelig bestod gruppen af over 100 medlemmer, men blev opdelt i flere grupper, da den voksede sig for stor og den daglige kamp for at finde føde blev for svær for den store gruppe af aber. Opdelingen har desuden medført, at flere aber nu er steget i graderne. 

Vi møder aberne netop som krisen rammer dem – deres område er ramt af tørke og desuden er området også mærket af den økonomiske krise. Befolkningen i Jaipur har ikke længere de samme økonomiske midler til rådighed og det går ud over det lokale tempel, der ikke længere modtager så mange gaver, hvilket dermed også påvirker aberne i templet. Manglen på mad tvinger aberne til at drage mod byen, hvor de må stjæle mad for at overleve. Her bryder de ind i huse og stjæler mad fra boder på de lokale markeder. Aberne skaber stor uro og havner oftest i konflikt med menneskerne og ikke mindst med andre grupper af aber.  

Oplev aberne på tæt hold og kom med på de ikke helt ufarlige eventyr, som de begiver sig ud på i kampen for at overleve. 

Premiere torsdag 12. august kl. 19.00 – kun på Viasat Nature

 

 

I samme kategori

Back to top button