80 procent med TDC TV har besøgt det nye tv-app univers

| tirsdag 15. nov, 2011 13:29 | 0 Kommentarer

Mit TDC TV menuDanskerne er allerede i dag ved at bevæge sig væk fra den klassiske tv-sening. Mange anvender funktioner som pause/spole i live-tv og filmleje via tv’et – og de er åbne og positive over for de nye funktioner. Det viser en undersøgelse, TDC har gennemført*. Tendensen bliver bekræftet af TDC’s kunder, som flittigt kigger på de nye tv-apps.

I de første to måneder, TDC’s fem tv-apps har været tilgængelige, har 80 procent med TDC TV besøgt det nye tv-app univers, Mit TDC. Det svarer til 100.000 husstande. For brugerne er tv-apps nemt og tilgængeligt, forklarer TDC’s direktør for tv, bredbånd og telefoni, René Brøchner:

– Med et tryk på fjernbetjeningen får kunderne adgang til fem tv-apps, som er nøje udvalgt og udviklet ud fra de behov, danskerne har, siger René Brøchner.

– Hos TDC har vi selvfølgelig haft en forventning om, at tv-apps’ene i Mit TDC ville blive modtaget godt, men vi havde ikke turde håbe på så hurtig ibrugtagning.

Fokus på TV2 hjælper
Den forestående ændring af TV2 som betalingskanal for alle danskere har øget fokus på tv i det ganske land – og dermed også på forbrugernes nye muligheder. Det smitter positivt af på TDC TV.

– Fokus på TV2 som betalingskanal og lukningen af et tv-signal har betydet et sundt og tiltrængt fokus på, hvad tv-leverandørerne tilbyder kunderne. Vores tv-apps er et af de tilbud, vi går forrest med, og som er populært, siger René Brøchner.

– Vi har også stykket en minipakke sammen, som har vist sig at være en succes. Vi estimerer en stigning på ca. 20.000 nye kunder frem mod det nye år. Samtidig forventer vi endnu en bølge af kunder i midten af januar – lige efter seerne reelt mister TV2.
 
Apps er ikke kun til smartphones
TDC er den første til at lancere dansk udviklede tv-apps. Selv om der findes tv-apps på mange nye tv, er der stadig kun få danskere, der kender til fænomenet. En undersøgelse, TDC foretog før lancering af TDC TV-apps, viste, at 63 procent af danskerne aldrig havde hørt om det. Kun 3 procent havde selv prøvet at downloade en tv-app.

– Med de 100.000, der allerede har prøvet en TDC TV-app, er der ingen tvivl om, at både kendskabet og brugen er steget. Der kommer selvfølgelig til at gå noget tid, før vi ser samme anvendelse af tv-apps, som vi ser med apps til smartphones, men vores første to måneder tegner lovende, afslutter René Brøchner.
 
Med de nye tv-apps får kunderne direkte adgang til billeder, vejret, danske radiostationer, TDC Play og nyheder leveret af Jyllands-Posten. Inden udgangen af november kommer også Berlingske Tidende med. Og der arbejdes allerede på flere apps, eksempelvis facebook og YouTube, som forventes lanceret i starten af det nye år. TDC’s tv-apps kan bruges på et hvilket som helst fjernsyn.

* Undersøgelsen blev foretaget i juli 2011 via YouGov Zaperas internetbaserede Danmarkspanel. Der blev i alt gennemført 514 interview blandt befolkningen i alderen 18-65 år.

Læs DIGITALT.TV’s anmeldelse af TDC TV her

Om de fem tv-apps

Nyheder: Live nyheder ligesom på internettet og videonyheder direkte på tv.
Vejret: Adgang til vejret i stort set alle byer og steder i hele verden.
TDC Play: Fri adgang til 15 mio. sange som en jukebox via tv’et.
Radio: Med tv-app’en kan man afspille de fleste danske radiostationer fra tv’et.

Kilde: TDC presse

Del på:

Gemt under:: Net-TV