TV-Nyt

5 danske serier og ny julekalender på TV 2 i 2015

Der skrives tv-historie, når TV 2 i 2015 planlægger fem egenproducerede fiktions-serier og en ny julekalender til danskerne. Aldrig før har en dansk tv-station præsenteret så mange danske primetime tv-serier på ét år.

TV 2 blænder op for både nye sæsoner af veletablerede kendinge og helt nye seriesatsninger. Og takket være nye finansieringsformer og kreative samarbejder arbejdes der også med nye formater og spinoffs af etablerede seriebrands.

– Vi vil gerne give vores seere store, fælles oplevelser, når de ser fiktion på TV 2. Vi synes, det er lykkedes med ’Rita’, ’Dicte’ og ’Badehotellet’, og i 2015 kommer vi med flere fiktionstilbud end nogensinde før. Fiktionen er en helt særlig og betydningsfuld genre på de store hovedkanaler, og hos os har den både tiltrukket mange seere og fungeret fremragende på vores digitale tv-tjeneste TV 2 PLAY, siger kanalchef Lotte Lindegaard, TV 2.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

De danske fiktionsserier får fremover fast sendetidspunkt mandag kl. 20.00. Det er også her, danskerne fra i aften, mandag 12. januar, kan opleve sæson 2 af den populære ’Badehotellet’.

Momentum for dansk fiktion – og for TV 2s fiktion
TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang, siger:

– Dansk fiktion har lige nu momentum. Danskerne elsker at se danske serier, og på TV 2 ønsker vi at give seerne så mange vedkommende og underholdende serier som muligt. Fællesnævneren for god dramatik på TV 2 er, at serierne handler om det universelle ved at være menneske. Dette kan fortælles i alle genrer, blot omdrejningspunktet er livets store basale følelsesmæssige dilemmaer, siger Katrine Vogelsang, som også gerne vil gå nye og anderledes veje for at finansiere flere fiktionsserier til TV 2.

Netop i dag er det offentliggjort, at den kommende sæson af TV 2-serien ’Rita’ realiseres i et nyskabende samarbejde med Netflix og med støtte fra bl.a. Copenhagen Film Fund og Public Service Puljen.

– Danske tv-serier fra DR og TV 2 bliver – ligesom danske film – i stort tal eksporteret til udlandet, og denne eksport af dansk kultur vil vi fortsat være med til at udvikle. Den store udenlandske interesse for dansk fiktion har samtidig åbnet dørene for nye finansieringsmuligheder og partnerskaber, som er både nødvendige og udviklende, når vi vil producere god og vedkommende fiktion for danskerne, siger Katrine Vogelsang.

De planlagte primetime-serier på TV 2 i 2015
Følgende danske fiktionsserier i primetime er på vej til TV 2-seerne i 2015:

Fie (Rosalinde Mynster) og Molly Andersen (Bodil Jørgensen) er tilbage på 'Badehotellet' i en ny sæson. Foto: Mike Kolöffel/TV 2
Fie (Rosalinde Mynster) og Molly Andersen (Bodil Jørgensen) er tilbage på ‘Badehotellet’ i en ny sæson.
Foto: Mike Kolöffel/TV 2

Badehotellet sæson 2
Første sæson af ‘Badehotellet’ blev i gennemsnit set af 1.516.000 danskere, og serien blev dermed TV 2s mest sete dramaserie siden ‘Strisser på Samsø’ i 1997 og 1998. Stig Thorsboe og Hanna Lundblads ’upstairs – downstairs’-fortælling er nået til sommeren 1929, når TV 2 mandag 12. januar åbner for den nye sæson og for dørene til Andersens Badehotel.

De fleste stamgæster har allerede indtaget deres sædvanlige værelser på det lille Andersens Badehotel, og resten er på vej. Ferielivet her i den yderste klitrække, samværet med alle de gode venner og ikke mindst maden fra fru Andersens køkken serveret på klokkeslæt af de søde stuepiger, ja, hvad mere kan nogen ønske sig? Samtidig blæser der optimistiske vinde helt ovre fra Amerika, hvor aktiekurserne stiger og lover fortsat fremgang også her i lille Danmark. Rammerne er således perfekte til en lykkelig sommer ved Vesterhavet. Men livet går jo ikke altid som forudset – heller ikke på Andersens Badehotel.
Instruktion: Fabian Wullenweber.

Rita sæson 3
Inklusionen i folkeskolen har ført et stort kuld dybt utilpassede elever ind på Islevgård Skole. En pædagogisk udfordring, der hverken er mandskab eller redskaber til, og som truer med at vælte skolen fuldstændig. Men det er ikke kun skolen, der er ved at brænde sammen. Rita har altid været så stolt af at kunne klare sig selv. Det er nemt – når man har folk omkring sig. Men nu finder Rita pludselig sig selv alene – og pludselig sniger ensomheden og angsten sig ind på hende, og hun må kæmpe for ikke bare at bygge skolen op, men også sig selv. To kampe, der som altid kræver Ritas uortodokse våben.

’Rita’ havde premiere i februar 2012, og sæson 3 vises i foråret 2015.
Christian Torpe er hovedforfatter, og Lars Kaalund instruerer.

Hjørdis TV 2
Hjørdis TV 2
Foto: Henrik Ohsten

Hjørdis
‘Hjørdis’ er en miniserie i fire afsnit. Den er et spinoff af karakteren fra ‘Rita’ og udspringer derfor af samme univers, men henvender sig i højere grad til familiepubli-kummet med børnene i fokus. Lise Baastrup har titelrollen som den naive og kejtede, men velmenende skolelærer, som sammen med musiklæreren Gert, spillet af Martin Brygmann, skal stå for skolens anti-mobbe-kampagne. Holdet bag produktionen er det samme som bag ‘Rita’.

Christian Torpe skriver manuskriptet, og Lars Kaalund instruerer. Premiere i foråret 2015.

Norskov
Til efteråret kan danskerne glæde sig til et helt nyt politidrama, ‘Norskov’, der udspiller sig i en industriby i det nordlige Danmark langt fra København. Serien følger politimanden Tom Noack (Thomas Levin), der vender hjem til den by, han voksede op i og forlod for snart 20 år siden. Her tvinges han hurtigt tilbage i gamle relationer, og da han involveres i en narkoefterforskning, der kommer ganske tæt på hans gamle venner og familie, må han tage stilling til, hvad hans opgave og ansvar i virkeligheden er. ‘Norskov’, som optages i Frederikshavn, handler om at blive voksen og tage ansvar. En serie om sammenhæng og tilhørsforhold. En serie, der beskæftiger sig med, hvad den enkelte kan gøre for fællesskabet, og hvad fælleskabet kan gøre for den enkelte.

Dunja Gry Jensen skriver manuskript, og Louise Friedberg instruerer.
Premiere i efteråret 2015.

Lykken er
I forbindelse med kampagnen Knæk Cancer er TV 2 i samarbejde med Zentropa i gang med at udvikle en miniserie, der har kræft som omdrejningspunkt. ‘Lykken er’ handler om en kvindes vej gennem en kræftsygdom og den betydning, det har for hendes nærmeste på godt og ondt. Manuskriptet skrives af Peter Asmussen.
Forventet premiere i efteråret 2015.

Juleønsket
I 2015 er det 25 år siden, den første TV 2-julekalender blev vist, og i den lange tra-dition skriver ’Juleønsket’ sig nu ind som et nyt bud i genren. ’Juleønsket’ er en moderne nutidsfortælling, der handler om Julie på 12 år, som ønsker at holde juleaften med hele sin familie. Men begge hendes forældre skal arbejde 24. december. Julies ønske om at holde jul med HELE sin familie bliver hørt af engle, og den unge, rebelske engleaspirant Rafi får til opgave at opfylde Julies ønske. På jorden får Rafi hurtigt følgeskab af flere engle, der er på en hemmelig mission for at bekæmpe en dæmon. I løbet af december hvirvles Julie og Rafi ind i et stort eventyr om en dyb familiehemmelighed, engle, dæmoner og kampen mellem det gode og det onde.

Ina Bruhn er hovedforfatter, og Carsten Myllerup instruerer.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button