Tema

3D fodbold – hype eller det nye store?

feature 3dsky fodboldArsenal og Manchester United er i sig selv altid et opgør der kan skabe interesse. Søndag var der dog en ekstra dimension på kampen. Det var nemlig første live kamp fra den engelske Premier League, der blev sendt i 3D. Ganske vist var transmissionen forbeholdt udvalgte pubber i det britiske, men betalings-tv giganten Sky har store planer, også for den almindelige tv-seer hjemme i stuen. Fladskærmene, der understøtter den nye standard, er også ved at komme på markedet.

Nu hvor vi lige har vendt os til High Definition begrebet, så kan man vel argumentere, at der skal noget ekstra til for at lokke folk til at stifte bekendtsskab med et nyt og investere i ny fladskærm igen. Så er 3D hyper eller det nye store?

Reaktionen på søndagens 3D oplevelse er lidt blandet hos det engelske magasin TechRadar. Nok var man imponeret, men dog var oplevelsen ikke helt overbevisende. Det var mest 3D grafikken, der kom ud af skærmen, mens kampen var mindre tre dimensionel. Dog fremhæves en bedre perspektiv oplevelse.

There are no balls flying to the camera, no in-your-face goal celebrations. The 3D brings added to depth to proceedings. This can be seen within the advertising hoardings and the back tier of the crowds – everything is given a much better sense of perspective. Citat TechRadar

Det bemærkes også, at oplevelsen er kraftigt afhængig af positionen, man ser på skærmen fra, hvilket specielt i en pub med en skærm på kun 47″ er særdeles relevant.

Når vi er ved ting, der taler mod 3D tv, som det er tilfældet med eksemplet fra Sky, så er det stadig brillerne, der er et problem. At man skal iføre sig disse, vil nok afholde en del fra at tage i mod det nye tilbud.

Det er nok ganske fornuftigt, at britiske Sky vælger at levere sin kommende 3D kanal uden meromkostninger til sine HD kunder. Dermed er der da en chance for, at der kan blive skabt et seergrundlag, men mon ikke der er et stykke vej endnu, før 3D for alvor får fat om tv-seerne?

Her kan du læse mere om TechRadars oplevelser.

I samme kategori

Back to top button