Branche-Nyt

27 personer er foreløbig sigtet i sag om Card sharing

stopOmfattende mængder ulovligt krypteringsudstyr er beslaglagt efter ransagning af mere end 30 adresser i en sag om ulovlig deling af koder til betalings-tv. Aktionen har afdækket et netværk, der beskæftiger sig med såkaldt card sharing. 27 personer er foreløbig sigtet i sagen.

Ransagningsaktionen fandt sted torsdag – primært i det midt- og nordjyske område – med assistance fra Rigspolitiets Nationale IT Efterforskningssektion, Syd- og Sønderjyllands Politi, Politiet i Midt- og Vestjylland og Nordjyllands Politi.

I forbindelse med ransagningerne er to personer blevet sigtet for at være bagmænd i netværket, der har haft mere end 35 brugere. Strafferammen for ulovlig card sharing er ifølge radio- og fjernsynsvirksomhedsloven op til 1 ½ års fængsel, der i særligt graverende tilfælde kan stige til seks års fængsel.

Der blev yderligere sigtet omkring 25 personer for at have været opkoblet til netværket. Straffen for at være bruger i et ulovligt card sharing netværk er en bøde på op til 20.000 kr.

Vicestatsadvokat Erling Vestergaard fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet udtaler efter aktionen:

”Politi og anklagemyndighed ser med stor alvor på denne form for misbrug af IT-udstyr til uberettiget at skaffe sig adgang til betalings-tv.”
 

I aktionen deltog IT-efterforskere fra Rigspolitiet og mere end 30 betjente fra de tre jyske politikredse, der assisterede med gennemførelse af ransagningerne.

”Det er nok ikke sidste gang man ser en lignende aktion med den slags netværk, der koster TV-industrien millionbeløb hvert år i tabte abonnementsindtægter,” siger vicestatsadvokat Erling Vestergaard.

Aktionen skal ses som led i en række af initiativer, som Rigsadvokaten i juli 2013 iværksatte for at styrke indsatsen mod piratkopiering og varemærkeforfalskning.

Kilde: anklagemyndigheden.dk

I samme kategori

Back to top button