2015 bliver året hvor amerikanerne får net-tv alternativer til kabel-tv og satellit

| søndag 18. jan, 2015 11:49 | opdateret 20. jan, 2015 kl. 8:52 | 1 kommentar

sling tv logoDe amerikanske tv-kanaler har længe strittet i mod, men 2015 tegner til at blive året, hvor amerikanerne for alvor får mulighed for at få tv-kanaler leveret via nettet.

På den netop overståede CES messe i Las Vegas præsenterede satellit-tv operatøren Dish deres nye tilbud Sling Television, en netbaseret tv-tjeneste, der skal leverer 20 populære tv-kanaler til 20$ pr. måned og det uden binding.

Den store nyhed er at de populære sportskanaler ESPN1 og 2 samt Disney Channel er at finde i pakken. Traditionelt har disse kanaler ellers været meget konservative og holdt sig til de traditionelle distributører som kabel-tv og satellit.

En af de andre aktører, der er blødt op, i forhold til at sælge deres indhold på nettet, er HBO. HBO har man i USA kun kunne få adgang til som betalings-tv kanal hos kabel eller satellit-tv udbydere, hvorefter man så kunne også efterfølgende kunne få lov til at se on demand via nettet via HBO Go app’en. Men HBO har tidligere meldt ud, at de her i 2015 lancerer HBO som selvstændig streamingtjeneste, altså uden krav om du skal være kunde i forvejen via kabel eller satellit.

Også Sony og Verizon vil lancere net-tv tjenestet i USA i år, så det tegner altså for alvor til at markedet udviklere sig over there.

I Danmark har vi et par eksempler på net tv tjenester uden krav om samtidigt køb af internetforbindelse med binding. Tjenesten Watz Me Now har vi tidligere anmeldt, ligesom den nyligt lancerede Telia TV. Begge disse tjeneste lider dog måske lidt under ikke at have Viasat kanaler med. Netop annonceret er desuden Waoo’s kommende tv streaming tjeneste, der også vil kunne købes uanset internet leverandør.

Del på:

Gemt under:: Streaming, Branche-Nyt

Kommentarer (1)

  1. martin siger:

    Det bliver spændende at se hvilke kanaler de ender med at få ind. Indtil videre er kun ESPN, ESPN2, TNT, tbs, food network, HGTV, travel channel, CNN og ABC Family blevet nævnt. Så er lidt spændt på at finde ud af hvilke kanaler de sidste 11 er.

    Når det kommer til at bruge Sling.com udenfor USA, så tror jeg dog at de vil være ret skrappe med blokeringen. Hvis de får for mange kunder udenfor USA, vil tv-selskaberne skride ind. Så hvor Dish via indbygget Slingbox i deres satellitmodtagere har tilladt streaming til hele verden, vil det se anderledes ud med Sling.com.

Skriv et svar