StreamingnytNet-TVNet-TV

Telia TV 2016 anmeldelse

Telia TV anmeldelse 2016DIGITALT.TV har haft lejlighed til at afprøve Telia TV’s løsning uden krav om Telia bredbånd. I denne udgave leveres Telia TV til dig på Computer, tablet eller Smartphone (Android og iOS) fra 99,- / måned. For at få det op på din fladskærm kan du benytte AirPlay, Apple TV4 app eller Chromecast.

Telia TV priser og pakker

telia-tv-priser-2016

Telia TV starter fra 99,-. Her får du adgang til DR’s kanaler, TV 2 og Kanal 5. Det er altså det mindste, du skal tage. Telia TV tilbyder også større tv-pakker til 249,- og 329,-. Du kan prøve 4ONE pakken til 99,- gratis i en måned. Tjek priser og kanaludbud på Telia’s hjemmeside

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Ønsker du at tilføje enkelt kanaler til din pakke, så er det muligt via Telia’s tilvalgskanal udbud, og det er jo en positiv løsning.

Det er muligt at tilføje enkelt kanaler til Telia TV pakker. Screenshot januar 2016
Det er muligt at tilføje enkelt kanaler til Telia TV pakker. Screenshot januar 2016

Fra 9,-/måned kan du f.eks. tilføje Eurosport, der er i den billige kategori. De andre pristrin for tilvalgskanaler er 19, 29 og 39,-/måned. I den dyreste kategori finder vi TV 2 Zulu, Charlie og News. Læs mere om tilvalgskanaler og aktuelle priser på disse på Telia’s hjemmeside

Har man et meget specifikt kanalbehov, kan det absolut være en interessant løsning, at gøre det på denne måde.

Du kan naturligvis regne på, om det kan betale sig at købe kanaler enkeltvis, eller du skal gå efter de større faste tv-pakker til henholdsvis 249,- eller 329,- / måned eller tilføje tilvalgspakker som også er en mulighed, f.eks. TV 2 pakke til 119,-/måned.

Hvor kan du se Telia TV?

TeliatvdevicesTelia TV løsningen unden Telia’s bredbånd tilbydes på computer, tablet og smartphones (Android og iOS). På Apple enheder understøttes fra september 2015 også AirPlay til Apple TV, fra oktober 2016 er der også app på Apple TV 4. generations modellen. Ultimo december 2015 tilføjede Telia også Chromecast support.

TV-boks kan du ikke købe, medmindre du bestiller Telia TV med Telia bredbånd.

Sådan fungerer Telia TV

Du henter Telia TV app’en til din Android / Apple smartphone eller tablet og indtaster dine brugeroplysninger.

Telia TV er inddelt i en TV sektion, hvor du kan se, hvad der sendes lige nu og lidt senere på dine tilgængelige kanaler. Der er også enkel mulighed for at tjekke aftens programmer i primetime omkring kl. 20:00. Det er ganske gennemtænkt.

Telia TV ipad streamingKlikker du på kanalikonerne, så streames den kanal du klikkede på. Trykker du på en igangværende afspilning, så kan se, hvor langt du er i det givne program. Til højre er der en kanallisten du kan bladre i, så du behøver altså ikke gå et skridt tilbage igen for at skifte til en anden kanal. På visse programmer tilbydes der start forfra mulighed.

Telia TV ipad arkivI sektionen TV Arkiv kan du tilgå Arkiv indhold f.eks. fra DR og andre tjenester, der måtte indgå i dit abonnement. Det er her også muligt at tilgå HBO Nordic indhold, hvis du har tilkøbt dette. (69,- / måned)

Telia TV iPad MovieshopUnder sektionen Movieshop kan du leje film, de nyeste koster typisk 39,-

Billedkvaliteten på mobile enheder er ganske fornuftig uden dog at være prangende.

Det er værd at nævne, at Telia TV kun kan streames på 2 enheder af gangen. Det er således ikke en familievenlig løsning.

Telia TV på fladskærmen via Chromecast og AirPlay

Chromecast gammel nyFor at se dine Telia TV kanaler i denne løsning uden Telia bredbånd på din fladskærm, så kræver det altså, at du anvender din smartphone/tablet som fjernbetjening, og enten afspiller det via en Apple TV eller en Chromecast / Android TV med Cast funktion. Du kan dog fra oktober 2016 også benytte Telia TV app’en direkte på din Apple TV 4, altså den nye model med app store.

Telia TV ChromecastCast funktionen virker som altid ved at du aktivere Cast ikonet i app’en, herefter er det bare at vælge kanal. Klikker du på kanalikonerne skifter du kanal med det samme. Klikker du på programtitel, så kan du læse mere om et program og vælge at streame det.

Vi oplevede desværre at forbindelsen til Chromecast blev afbrudt, ofte ved kanalskift. Så måske er der lidt finpudsning at gøre endnu på denne platform.

Chromecast 50 Hz indstillingPå Chromecast bør du ved Telia TV sætte op til 50 hz under indstillingerne i Chromecast app’en.

telia-tv-apple-tv4-hjem

Sådan ser brugeroverfladen ud på Telia TV app’en via Apple TV 4.

Telia TV AirplayPå Apple TV via AirPlay så tager kanalskifte lidt længere end på Chromecast men til gengæld virkede det mere stabilt.

Billedkvaliteten på fladskærm er ikke helt så god som vi kunne ønske os.

Bedst kvalitet leveres der i forhold til det vi set på Eurosport 1 og DR3. Hører du til de mere billedkritiske, så bliver du nok ikke helt tilfreds med Telia’s løsning som den er lige nu, men prøv evt. gratis måneds abo og test det selv.

Telia TV i din webbrowser

Telia TV i webbrowseren kræver Microsoft Silverlight installeret. Siliverlight er kun tilgængelig på Windows og Mac.

Telia TV via din webbrowser tilgår du via adressen http://www.teliatv.dk/

Telia TV anmeldelse konklusion

Telia TV taler nok til mange som en alternativ og mere moderne trådløs tv-løsning end de gængse kabel-tv udbyder eller parabol-tv udbyder der kræver tv-boks. Her kører du det hele via dine mobile enheder og med mulighed for at køre Apple TV 4, AirPlay og Chromecast, så kan du fortsat se TV på fladskærmen.

Betjeningen er logisk og virker fornuftig, og der er gode muligheder for fleksibelt at tilføje kanaler ovenpå en tv-pakke. For 99,- kan man komme i gang med DR kanalerne, TV 2 og Kanal 5 samt nabolandskanaler, og det er en ganske fornuftig pris sammenlignet med konkurrenterne. Er man til TV3 kanalerne og de andre fra Viasat, så er Telia TV ikke lige løsningen, eftersom de ikke tilbydes her. Det at man kun kan se TV på en enhed af gangen, sætter også visse begrænsninger i forhold til at være billig løsning for en hel familie.

Personligt så synes vi ikke billedkvaliteten matcher vores krav til at benytte Telia TV som fuldgyldig erstatning for eksempelvis kabel-tv, men du kan jo prøve 4ONE pakken gratis i en måned, og se hvad du synes.

Telia TV positivt

  • Mulighed for at købe tilvalgskanaler med et rimeligt fornuftigt kanaludbud.
  • Fornuftig app til iPad
  • Apple TV 4 app, AirPlay og Chromecast mulighed

Telia TV negativt

  • Billedkvaliteten kunne være bedre
  • Begrænsning til 2 enheder af gangen, passer ikke som løsning til en hel familie
  • Viasat kanalerne mangler

I samme kategori

Back to top button