Hvordan kan jeg se dansk tv via parabol i udlandet?

| mandag 21. dec, 2009 19:24 | opdateret 21. jun, 2012 kl. 19:58 | 0 Kommentarer

Det kan synes oplagt, muligheden for at se dansk tv via satellit i hele Europa. Men faktisk så rækker signalerne ikke så langt, som du måske tror. De to skandinaviske satellitpositioner er 1 grad vest (Canal Digital) og 5 grader øst (Viasat). Disse signaler kan naturligvis potentielt modtages i de skandinaviske lande, men der er begrænsninger, når vi bevæger os mod syd.

Satellit-TV dækkeområder

En satellit har en række frekvenser hvor der kan sendes tv-kanaler på, men disse frekvenser dækker kun et begrænset område geografisk. Dette dækkeområde kaldes på fagsprog for et footprint.Alt afhængig af hvor man er indenfor dette område kræves der forskellige størrelse på parabolantennen for modtagelse.

Herunder kan du se dækkeområderne for 1 grad vest. Det er en lidt forenklet oversigt, der dog burde være på den sikre side.

[singlepic id=155 w= h= float=center]

For 5 grader øst og Viasats kanaler ser dækkeområdet således ud.

[singlepic id=154 w= h= float=center]

Dansk TV i hele Europa

DR tilbyder et signal der dækker størstedelen af Europa uden du skal have en ekstrem parabol. Signalerne sendes kodet fra en frekvens på 1 grad vest, der dækker bedre i Sydeuropa. Signalerne er kodede så du skal købe et specielt abonnement. Et almindeligt Canal Digital abonnement åbner dem ikke. Kortafgiften for 2010 er 304 €. Du bestiller og får mere information på hjemmesiden www.drsydeuropa.com

Jeg bor udenfor Europa – hvad så?

Bedste mulighed er nok at du ser tv via Internettet. F.eks. igennem en såkaldt Slingbox placeret på en dansk adresse med Internet adgang. Denne kan du så se tv via uanset, hvor i verden du befinder dig, sålænge du har Internet adgang med bredbånds hastighed.

TV-rettigheder og hvad det betyder for dig

Selv om du måtte kunne fange danske signaler med en passende parabol i udlandet, så er  TV-rettigheder er med til at begrænse dine muligheder for at modtage dansk betalings-tv. TV-selskaberne køber kun rettigheder for et begrænset geografisk område og derfor må de ikke sælge dig et abonnement, såfremt du f.eks. har adresse i Tyskland. Så du skal altså tegne abonnement på en dansk adresse og så medbringe abonnementskort og modtager til din udenlandske bopæl. Strengt taget overtræder du abonnementsbetingelserne når du gør dette, men det er ikke noget tv-selskaberne kan opdage, med mindre du selv gør dem opmærksom på det.

En anden mulighed er at opgive tanken om parabol og se tv via Internettet. Via en Slingbox placeret på en dansk adresse med Internet adgang kan du se tv via sålænge du har Internet adgang med bredbånds hastighed.

Del på:

Tags: , , ,

Gemt under:: Parabol installation, Parabol guides