Denver DVBC-110HD

| onsdag 29. jan, 2014 13:25 | opdateret 06. feb, 2017 kl. 11:16 | 0 Kommentarer

Denver DVBC-110HD Test / AnmeldelseIntroduktion

Denver DVBC-110HD er en prisgunstig digital HDTV kabel-tv modtager, der byder på mulighed enkel installation til alle danske kabel-tv udbydere.  

Boksen er i denne anmeldelse testet med signal fra Stofa, men virker også til YouSee og andre udbydere.

Denver DVBC-110HD kan udelukkende modtage de ukodede digitale kabel-tv kanaler.

Med en tilsluttet USB harddisk kan du optage og pause live tv.

Producent: Denver Electronics
Distributør: Denver Electronics
Forhandler: Harald Nyborg, Jem & Fix m.fl.
Pris:  399,- Tjek dagsprisen
Teknik: Digital Kabel-TV – 1 x DVB-C
PVR: Ekstern USB
CI: Nej
Indbygget kortlæser: Nej
Lancering: Marts 2012
Strøm: 0,3W/5,8W

Det får du:

– 1 x Denver DVBC-110HD
– Fjernbetjening
– Batterier 2 x AAA
– Manual dansk

 

Design og tilslutninger

Denver DVBC-110HD er en meget kompakt boks. Der er intet display men udelukkende en rød/grøn diode for angivelse af standby/tændt.

På fronten er der knap til tænd/standby, men ellers er du helt afhængig af fjernbetjeningen.

På bagsiden finder vi følgende tilslutninger:

  • 1 x Scart
  • HDMI tilslutning
  • USB tilslutning til PVR funktionalitet
  • Kabel-TV signal indgang
  • Kabel-TV signal gennemsløjfning (det rå kabel-tv signal – ikke signalet fra boksen)
  • Coaxial digital lydudgang

Altså demest nødvendige tilslutninger. Denver DVBC-110HD er strømbesparende, den bruger ifølge mit sparometer kun 0.3W i standby og 5,9W i brug uden tilsluttet USB enhed. Desuden er den auto standby funktion som giver mulighed for at boksen automatisk slukker, hvis ikke der er registreret fjernbetjenings aktivitet i en valgfri periode på 1 – 12 timer. Funktionen kan dog også helt slås fra.

Installation

Installationen af Denver DVBC-110HD er hurtig overstået. Først vælges land og sprog, opløsning, billedformat og kanalsøgningsmetode. Den står som standard til netværkssøgning, og det er også typisk denne, du vil skulle benytte.

Hernæst vælger du, hvilken tv-udbyder du får dit kabel-tv signal fra, YouSee eller Stofa er de der kan vælges, og så er det bare at klikke søge. Det er også muligt at vælge f.eks. brugerdefineret og så selv taste frekvens osv. Ind.

Kanalerne scannes så ganske hurtigt ind, og boksen er klar til brug.

Du har desuden mulighed for at finindstille boksen f.eks. i forhold til billedeopløsning (op til 1080p) og digital lyd udgang via menuerne.

Ønsker du Dolby Digital lyd fra HDMI udgangen, skal du sætte Digital udgang til RAW HDMI TIL.

Daglig brug

Eftersom Denver DVBC-110HD er meget energibesparende i standby med sine flotte 0,3W, så tager det lidt tid, fra den tændes, til den er klar til brug.

Denver DVBC-110HD har et mere grafisk menulayout med farverige logoer end det ses på mange af de billige bokse. Du bladrer sidevers i bunden af skærmen igennem de enkelte punkter der virker ganske logiske og overskuelige. Mens menuen vises kan man stadig se tv.

Du kan finde kanaler i kanallisten, og der er også mulighed for at oprette favoritlister, disse er dog låste til de 4 kategorier: Nyheder, Sport, Film, Musik. Her havde vi gerne set en mulighed for at omdøbe disse.

Kanalerne gemmes automatisk efter LCN metoden, altså den rækkefølge tv-udbyderen anbefaler. Ønsker du at ændre på den skal LCN funktionen under Program Organisering / Kanal sortering slås fra, ellers skifter kanalnumrene ikke plads.

Kanallisten bringes frem ved et tryk på OK knappen, og kanalskifte sker med en fornuftigt hastighed.

Klikker du på info knappen, mens du ser tv, kan du også læse programinfo og signaltilstand. Vi kunne dog godt have ønsket os, at der var mere plads til programteksten og mindre til signalinformationerne.

Ved de kritiske indstillinger i menuen spørges der til password, som standard er 0000, hvilket egentlig er praktisk nok i forhold til at beskytte mod pilfingre, men i modsætning til andre bokse vi har testet, så kan vi godt lide, at det ikke kræves overalt.

EPG information, altså den elektronisk programguide, kan kun vises som multikanal EPG på tidslinje basis. Det er muligt at bladre med 2 timers interval eller 24 timer.

Klikker du på info knappen i EPG’en, får du mere information om et givent program.

Betjeningen via den medfølgende fjernbetjeningen er ok, generelt er knapperne fornuftigt placeret. Nogle er dog forholdsvis små. Fjernbetjeningen er forholdvis retningsfølsom, du skal helst pege præcis mod boksen før den reagerer.

PVR og medieafspilning

Tilslutter du en USB nøgle eller harddisk, så har du mulighed for at optage eller pause live tv. USB lagringsenheden kan formatteres som Fat32 eller NTFS. Denver anbefaler eksterne harddisk med egen strømforsyning, men vi havde ikke problemer med vores Iomega 2,5″ USB harddisk uden egen strøm. Det afhænger dog af den enkelte disks strømkrav om det går. USB enhed kan formatteres som NTFS og FAT32. Vi valgte NTFS.

Optagelser kan startes manuelt eller via timer. Du kan naturligvis via EPG’en markere programmer du ønsker optaget, herefter præsenteres du for et timervindue, hvor du kan justere tidspunkter og aktivere gentagende optagelser. Der er ikke mulighed for nogen automatisk margin (f.eks. 5 minutter)  i slutningen af alle optagelser, så det skal du altså selv tilføje, hvis du ønsker det.

Prøver man at starte en optagelse af et igangværende program fra EPG, får man en fejlmeddelelse, så det er ikke muligt.

Et tryk på Play knappen bringer listen over optagelser frem. Et klik på en titel starter preview af optagelsen i vinduet, og trykker du play starter afspilningen.

Det er et minus at PVR optagelser ikke navngives specielt brugervenligt. Titel på programmet man har optaget kan ofte ikke ses, fordi der ikke er plads i vinduet, som det kan ses på TV 2 Danmark optagelser på billedet ovenfor. Optagelsestitler gemmes som kanalnavn-dato-tid-titel. Det er muligt at omdøbe en titel, men desværre er der ingen mellemrumstaste på det visuelle tastatur.

Har du afspillet noget af en optagelse tidligere, tilbydes du at starte fra det sted du kom til, hvilket er et plus. Det er også muligt at hoppe ind i en optagelse på et bestemt sted. Det sker via Zoom knappen, hvorefter du kan indtaste starttid. Der kan spoles med op til x32 hastighed, desværre er der ikke en funktion til direkte at hoppe med f.eks. 1 minut interval forbi reklamer.

Denver DVBC-110HD har kun 1 tuner, så du kan ikke frit optage 1 kanal og se en anden samtidigt, med mindre de begge sendes på samme kabel-tv frekvens. Du kan også kun optage 1 ting af gangen.

Optagelserne gemmes ikke krypteret på USB enheden, så de kan frit afspilles også på en PC.

Udover PVR funktionalitet, så kan du via USB indgangen på modtageren også afspille JPEG, BMP, PNG filer og video filer *.AVI, *.MKV, *.XviD, *.mpeg, *.dat, *.vob, *.ts, *.mp4(GMC not supported), *.motion JPEG.

Vi har afprøvet mov, avi, mkv testet og disse virkede på modtageren. Musik afspilningen håndterer sjovt nok ikke .mp3 filer, men wav, ogg og wma kunne afspilles. Officielt understøttes *.wma, *.m4a, *.aac ifølge manualen.

Udvalget af formater der kan afspilles, er naturligvis ikke som en dedikeret medieafspiller, men fint nok med muligheden.

Konklusion

Denver DVBC-110HD er, med en salgpris på kun 399,- når den er på tilbud, nok den billigste kabel-tv boks du kan købe i de danske butikker. Boksen er praksis begrænset til de ukodede kabel-tv kanaler, men det er for mange også rigeligt.

Boksen er enkel at installere og virker generelt stabil. Vi oplevede ikke problemer med manglende optagelser eller signaludfald på tv-kanaler, som vi har læst rapporter om på et forum. Boksen har også været på markedet et stykke tid nu, så diverse fejl er formentlig blevet rettet. Software versionen vi har testet med er fra september 2013.

Vi kunne godt have brugt  en lidt bedre brugervenlighed i forhold til tv optagelser. Det med optagelsestitler, hvor man ikke kan læse programmets titel er lidt irriterende.

Denver DVBC-110HD
70 DIGITALT.TV Score
Brugervenlighed70
Funktioner70

DIGITALT.TV takker Denver Electronics for at stille testeksemplaret til rådighed for denne anmeldelse.

Del på:

Gemt under:: Kabel-TV