YouSee

YouSee vil sælge bredbånd uden TV

For første gang bliver det nu muligt at købe bredbånd uden tv hos YouSee. Det sker fra udgangen af første kvartal næste år, når selskabet ophæver den hidtidige binding mellem bredbånd og tv. Dermed kan yderligere 400.000 husstande vælge at blive kunde hos Danmarks største bredbåndsudbyder.

Selvom det i dag kun er tv-kunderne hos YouSee, der kan få bredbånd, er selskabet alligevel vokset til Danmarks største bredbåndsudbyder med en kundebase, der tæller 40 procent ud af 1.1 mio. tv-kunder. Med det nye tiltag bliver der nu åbnet op for, at alle i YouSees dækningsområde kan få bredbånd, uanset om de er tv-kunde eller ej.

”Vi leverer Danmarks hurtigste gennemsnitshastighed på 70 Mbit/s – det er der mange, som gerne vil surfe med på. Det vil især være attraktivt for de 400.000 husstande, som ligger i det, vi kalder YouSee-land, men som ikke er kunder i dag,” siger René Brøchner, direktør for YouSee.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Fleksibel fremtid

Hvordan bredbånd uden tv præcis skal se ud, er endnu på tegnebrættet. Men det tekniske split mellem de nuværende tv-pakker og bredbånd åbner op for på sigt at tilbyde mere valgfrihed og fleksibilitet, hvor det i højere grad er valget af tv-programmer, der er det afgørende frem for valget af tv-kanaler.

”Man kunne forestille sig et tv-produkt, som er rent arkiv-baseret men med tv-kanalernes fulde indhold af programmer, film og serier. Det kunne også være muligheden for at købe en specifik udsendelse som f.eks. en fodboldkamp eller et særligt dokumentarprogram. Men før vi når dertil, er der selvfølgelig nogle rettigheder, der skal på plads i et tæt samarbejde med indholdsleverandørerne,” siger René Brøchner.

Teknikken på plads

Oprindeligt har kabelnettet været bygget til primært at distribuere tv med så mange kanaler som muligt i bedst mulige kvalitet. YouSee introducerede bredbånd som et biprodukt i efteråret 2000, og det har traditionelt været betragtet som et tilvalgsprodukt for tv-kunderne. Men i takt med det stigende streamingforbrug er en hurtig og stabil bredbåndsforbindelse blevet afgørende for mange.

”Som vores kabelnet er opbygget i dag, er det ikke muligt at skille tv og bredbånd. Men med en større ombygning af vores net og et sluk for de sidste analoge kanaler i begyndelsen af det nye år, får vi skabt de tekniske forudsætninger for, at det kan lade sig gøre,” siger René Brøchner.

Fakta:

  • YouSee åbner gradvist op for bredbånd uden tv fra slutningen af 1.kvartal 2016
  • I første omgang bliver produktet tilgængeligt for privatkunder, men vil på sigt også kunne tilbydes til antenne- og boligforeninger i takt med at deres kontrakter genforhandles
  • YouSee fjernede tidligere på året grænsen for fair use. Det betyder, at der ingen grænse er for, hvor meget data du som kunde kan downloade.
  • YouSee er i gang med at udrulle 300 Mbit/s i hele sit dækningsområde og forventer at være færdig ved udgangen af 2015. Pt. er 2/3 af dækningsområdet opgraderet.
  • YouSee lancerede bredbånd via kabelnettet i efteråret 2000. Dengang med en hastighed på 64 kbit/s symmetrisk.
  • YouSee har i dag ca. 435.000 bredbåndskunder og er dermed Danmarks største udbyder af bredbånd til private.

I samme kategori

Back to top button