YouSee tv-boks paradoks

| onsdag 04. maj, 2016 19:34 | opdateret 05. maj, 2016 kl. 7:48 | 6 Kommentarer

Pernille ErenbjergYouSee oplever som mange andre traditionelle tv-udbydere at kunderne vælger billigere og mindre TV-pakker. Næsten hver tredje TV-kunde hos TDC – 31,2 procent – har nu kun den lille TV-pakke, grundpakken. Den trend giver TDC færre indtægter og efter man nu kan nøjes med bredbånd uden TV kan det meget vel blive endnu værre.

YouSee’s topchef håber på den ene side at den nye YouSee boks holder på kunderne, men på den anden side så vil hun også gerne af med den.

“Der sker en enorm udvikling på TV-området, og derfor er den nye TV-boks pokkers vigtig for os. Den langsigtede løsning er, at man ikke skal behøve en boks, men den teknologi er endnu ikke moden. Vi arbejder for at slippe for ekstra udstyr, for det giver jo også fejl, som vi skal supportere, men i en periode endnu er det nødvendigt, hvis man vil mere med sit TV,” siger Pernille Erenbjerg til business.dk.

Målsætningen er fortsat at 200.000 YouSee-kunder har den nye boks inden for 18-24 måneder. Modtagelsen har været bedre end forventet, fortæller Pernille Erenbjerg. Hun vil dog ikke ud med konkrete tal.

En del kunder har dog oplevet store problemer med at få boksen og tjenester aktiveret, fordi YouSee i forbindelse med bokslanceringen også opdateret sine IT systemer.

Samlet set går antallet af tv-kunder går frem, men det skyldes at YouSee har fået nye distributions aftaler hjem.

Kilde: Business.dk, Mediawatch.dk

Del på:

Gemt under:: YouSee

Kommentarer (6)

 1. Niels Petersen siger:

  Ny boks som kræver et fungerende IT system, og man samtidig ændrer på IT system så det ikke er så velfungerende. Det kunne man planlægge sig ud af, så hvorfor sker disse ting samtidig.?
  Det kan kun være mangel på planlægning.

  • mich siger:

   Ingen tvivl om at det koster dem kunder, de

   1. flere har fået den gamle boks når de har bestilt den nye
   2. flere har fået den men den kan ikke starte op
   3. flere har mistet rettigheder til Cmore og HBO og kan ikke få dem tilbage
   4. flere har ikke fået de rettigheder, de skal have ifb. med køb af bredbånd eller skift

   Og Yousee går meget stille med disse problemer

 2. Niels Petersen siger:

  Ja, ændret Bredbånd så jeg kan få C More, har jeg fået det.? Nej, er mit Bredbånd ændret.? Nej.

 3. henrikg73 siger:

  Forstår bare ikke hvorfor, at direktøren vil af med den nye boks?
  Det giver jo ingen mening, når man bruger den til at optage, pause og diverse kanaler på: YouSee’s kanaler, som på kanaler i arkiv. Syntes, at den nye boks er brugervenlig og nem at finde ud af.Jeg er glad for den nye boks, så hvorfor lave om på det?
  PS. Jeg er også ramt af, at jeg ikke har kanalplads: 96 og 97, som er: LOKAL- TV. På min ny boks.
  Venlig hilsen
  Henrik

  • Anders siger:

   Hvorfor på længere sigt droppe tv-boksen? Fordi det på et tidspunkt bliver muligt (er sådan set allerede muligt), at få alle de funktioner i en app.

   Arkiv og start forfra findes allerede i deres app nu. Pause er en meget simpel funktion.
   Optag: Udenlandske tv-udbydere tilbyder allerede nu at man kan optage et program i “skyen”, og en “eksporter”-funktion er simpel at lave så man kan gemme sine optagelser på en ekstern harddisk. Desuden har mange nye fjernsyn en indbygget “Optag på USB”-funktion.
   Diverse kanaler: I forvejen får man adgang til fritvalgs-kanaler på deres hjemmeside og i deres app.

   Det giver mening for YouSee at afskaffe boksen på længere sigt, fordi det koster dem penge at udvikle og videreudvikle den, og i særdeleshed at supportere den når der sker fejl og kunderne ringer ind.

   Det giver mening for kunderne, fordi det for mange mennesker er blevet hverdag at hente og benytte en app – på deres smartphones, tablets, spillekonsoller, Apple TV, Chromecast og fjernsyn.

   Det virker underligt at købe et nyt fjernsyn der har indbygget Netflix, HBO, Viaplay, TV 2 Play, DR TV og Blockbuster, men YouSee… der har du en særskilt boks stående med særskilt fjernbetjening…

   Desuden har YouSee stået i en underlig position de seneste par år. Før var de udelukkende udbyder af tv-kanaler via kabel. Så kom internettet og mobilen. Men efter (i sær) Netflix har YouSee forsøgt også at være selvstændig indhold/underholdingsudbyder, og de har forsøgt sig med YouBio og YouSee Play – begge ting er droppet… Folk køber de små tv-pakker, og YouSee bløder kunder. Derfor er det i deres egen interesse at lave en app der kan det hele, for deres guldæg (tv-pakkerne) vil forsvinde en dag. Ikke i dag, og ikke i morgen. Men tendensen er påbegyndt.

Skriv et svar