YouSee tv-boks kunder mister også optagelser fra DR kanalerne der lukkes

| mandag 18. nov, 2019 19:21 | 9 Kommentarer
YouSee tv-boks optagelser DR kanaler der lukker

Vi har tidligere skrevet om at YouSee kunder, med tv-boksen der gemmer tv-optagelser i skyen, mister adgang til optagelser fra Discovery Networks kanalerne fra nytår. Det sker som bekendt fordi kanalerne udgår af tv-pakkerne hos YouSee, og man dermed ikke længere har rettighederne til indholdet fra kanalerne.

Discovery Networks kanalerne er dog ikke de eneste, der forsvinder fra YouSee fra nytår. Her forsvinder også de tre DR kanaler DR3, DRK og DR Ultra, eftersom de lukkes af DR.

Det virkede her måske oplagt, at optagelser fra DR kanaler ville blive liggende i skyen hos YouSee, eftersom der er tale om Public Service kanaler, men på deres Facebook side, så har YouSee nu bekræftet, at optagelser fra de tre DR kanaler forsvinder, når kanalerne lukkes fra 2. januar.

Når kanaler fuldstændig er forsvundet fra YouSee’s tv-pakker, vil man desværre også miste optagelserne. Optagelserne følger rettighederne til kanalerne, lyder meldingen.

Så har du f.eks. optaget film fra DR3 eller DRK, så er det med at få dem set inden nytår.

Kilde: YouSee Facebook

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Del på:

Tags: , ,

Gemt under:: YouSee

9
Kommentarer

for at kommentere
5 Kommentartråde
4 Svar i tråden
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Kommentarforfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Underret om
frankm

Cloud-optagelser er en smart opfindelse, indtil den ikke er så smart længere.

C. Johansen

Jeg har optaget en del film og serier fra DR3 og DR K, og det hele ligger på DVD- og BD-skiver. De kan stadig afspilles, også efter 1.1.20. Det er på høje tid, at det nu bliver klart for alle, hvad cloud-løsninger i virkeligheden betyder.

Per M

Jeg har dem bare som TS til MKV remuxede filer på en anden harddisk, der er koblet til min media player. Et par af dem er helt tilbage fra de gamle DR HD dage 🙂
Det eneste jeg egentlig har overført til BD med en tilhørende menu er hele På Skinner serien, der endte med at fylde 8 skiver.

Palleba2000

Ja, dejligt med cloud. Skide smart indtil det bliver Usmart. :))

Alt jeg har optaget ligger på harddiske, og alt film/musik materiale jeg ejer ligger på fysiske medier, har aldrig og kommer aldrig til at købe noget online jeg ikke kan holde i min hånd.

MVH
Palleba

PS. Kan man ikke kopiere optagelserne man har optaget i “skyen” på en lokal harddisk? Man må da kunne downloade optagelserne på en eller anden måde.

C. Johansen

Man kan ganske givet ikke få lov til at downloade programmer fra “skyen”, men når man afspiller programmerne via en tv-boks, kan man konvertere HDMI-signalet til et DVB-C eller DVB-T signal, som kan optages på en Panasonic-recorder. Jeg skal ikke kunne sige, om der kan være en eller anden form for kopibeskyttelse, der forhindrer det.

Palleba2000

Man kan optage via en HDMI-grabber/recorder, man skal bare have en HDMI splitter imellem, da de ofte deaktiverer kopibeskyttelsen.
Men det bliver et langsomt job at udføre, da det skal laves i “Real-time”.

Så er det godt jeg stadig bruger boksen med harddisk. Tænker da ikke det også gælder den?

C. Johansen

Det kan godt være, at du fortsat kan bruge boksen, selv om du måske opsiger dit abonnement, men det er da en overvejelse værd, om du kan flytte programmerne ud på et andet eksternt medie. Det kan vel blive aktuelt, hvis du får en anden boks – og så er der jo også altid risikoen for, at en harddisk crasher, så alle programmerne går tabt.

Hvor er jeg glad for at jeg bruger DVBViewer og en blu-ray-brænder til mine tv-optagelser. Jeg har mange gode ting fra bl.a. DR K. Cloud-løsninger har jeg svært ved at se fordelen i – specielt på baggrund af ovenstående artikel.