YouSee leverer kun regionalkanaler i SD opløsning

| søndag 22. jan, 2012 10:31 | opdateret 25. jan, 2012 kl. 10:58 | 1 kommentar

Kunder hos tv-udbyderen YouSee får endnu ikke HD-kvalitet, når de ser programmer fra TV 2’s otte danske regionalkanaler. Manglen på ægte HD på Regional kanalerne og den sendekapacitet, der anvendes til at transmittere dem, bruges som argument mod at levere de regionale kanaler i samme HD opløsning, som de udsendes med ved modtagelse via almindelig tv-antenne. 

“De regionale stationer har ikke optaget udsendelserne i HD-kvalitet. Mig bekendt råder regionerne ikke over produktionsfaciliteter i HD. Programmerne er optaget i den almindelige standard og efterfølgende opskaleret til HD. Derfor har det ikke den store betydning”, siger YouSees pressechef Ib Konrad Jensen til fpn.dk. Regionalkanalerne har dog en ambition om både at producere og sende flere og flere programmer i fuld HD-kvalitet, så argumentet synes ikke holdbart i længden.

Desuden er YouSee ikke meget for at lave nye kanalændringer mere end én gang om året, og det skete sidst inden bekendtgørelen om transmission af de regionale kanaler blev færdiggjort.

YouSee har dog siden meddelt at man forventer at levere HD udgaver i løbet af februar. Læs mere her

Bekendtgørelsen om levering af Public Service tv-kanaler, hvor de regionale kanaler hører ind under, siger ellers, at disse skal fordeles i mindst samme lyd- og billedkvalitet, som programmerne udsendes i på det terrestriske sendenet. Sekretariatsleder i Center for Bibliotek og Medier hos Kulturstyrelsen Kaspar Lindhardt oplyser, at styrelsen vil tage sagen op, hvis man får en klage. Det kan måske ende med et påbud til YouSee om at leve op til forpligtelserne om at sende de regionale kanaler i HD og ikke blot i almindelig SD-standard.

YouSee har ikke i forbindelse med bekendtgørelsens høringsfase kommet med indvendinger, oplyser Kaspar Lindhardt.

Læs evt. bekendtgørelsen her

Kilde: fpn.dk

Del på:

Gemt under:: YouSee

Kommentarer (1)

  1. player siger:

    YouSee må da for søren være ved ramme eet eller andet loft for hvor meget det er muligt sende, selv med Digitaliseringen 🙂 Nu tænker jeg også på at lovgivningen kan bremses på grund af manglende plads eller hvad det nu hedder; eller skal dette anvendes til gennemtvinge ( ) Fibrene.

Skriv et svar