YouSee lancerer flere web-tv kanaler inkl. HD-kanal på web-tv

| fredag 20. jan, 2012 12:48 | 0 Kommentarer

YouSee Webtv DR HDBrugere af YouSee Web-tv får nu seks nye tv-kanaler at fornøje sig med på computerskærmen. Blandt de seks er DRHD, som dermed bliver den første HD-kanal, som YouSee tilbyder over det åbne internet.

YouSee distribuerer DRHD med samme linjeopløsning, som HD-kanalerne bliver sendt på kabel-tv (720p). Der bliver dog tale om en betydeligt lavere bitrate (2,5 Mbit), hvor YouSee på kabel-tv har valgt at anvende ca. 9 Mbit i henhold til anbefalingerne fra den europæiske tv-organisation EBU.

Man kan derfor ikke sammenligne billedkvaliteten på web-tv med den kvalitet, man har på kabel-tv. Men hvor kabel-tv ofte bliver vist på tv-skærme på 40 tommer eller mere, bliver web-tv typisk vist på bærbare computere, iPad eller endog smartphones med skærme på blot 3-4 tommer. Her vil de fleste opleve en markant kvalitetsforskel mellem almindelige web-tv kanaler og HD-kanalen.

Fire af de seks nye tv-kanaler er tilgængelige fra i dag. Det er foruden DRHD, TV 2 Sport, Disney Junior og TLC. I februar følger TNT7 og BBC Lifestyle og dermed mangler blot to, før samtlige kanaler fra YouSee’s fuldpakke vil være tilgængelige på web-tv.

De to kanaler, der mangler, er TV3+ og TV3 Puls. YouSee og Viasat har indtil videre ikke kunnet blive enige om vilkårene.

Kunder med bredbånd hos YouSee har fri adgang til at se YouSee Web-tv. Antallet af kanaler afhænger af, hvilken tv-pakke man abonnerer på. Det er også muligt at abonnere på web-tv uden at være kabel-tv kunde hos YouSee.

Mere information på yousee.tv.

Kilde: YouSee

Del på:

Gemt under:: YouSee