YouSee

YouSee lancerer 300 Mbit/s-bredbånd fra 2. februar

YouSee sætter speederen i bund på hastigheden for download, der fra 2. februar når op på 300 Mbit/s. 20 procent af kunderne kan være med på farten fra starten. Herefter rulles muligheden ud til lidt over en million tv-kunder i resten af YouSee-land i løbet af 2015.

Regeringens målsætning, om at alle danske husstande skal have adgang til minimum 100 Mbit/s i downloadhastighed inden 2020, bliver overhalet af virkeligheden for YouSees kunder langt før tid. Allerede i starten af februar kan de på Fyn og i Viborg få adgang til 300 Mbit/s. Det sker som følge af en massiv udbygning af coax-nettet, hvor der i løbet af 2015 investeres ca. 165 mio. kr.

”For at kunne tilbyde en hastighed på 300 Mbit, skal vi have opgraderet hele vores netværk. Det betyder, at vi samtidig får skruet op for kapaciteten i områder, hvor vi i løbet af året har oplevet overbelastning i nettet og dermed nedsat hastighed for nogle af vores kunder,” siger Jens Raith, direktør for YouSee Bredbånd.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Udrulning af 300 Mbit/s til resten af YouSee-land vil ske i en rækkefølge, der sørger for, at flest foreninger og kunder får adgang til den nye hastighed så hurtigt som muligt. Dog regner man fra YouSee ikke med, at kunderne vil stå i kø for at springe med på farten.

”Selvom vi streamer film som aldrig før, og vores færden på nettet generelt er hastigt stigende, overstiger 300 Mbit langt behovet for, hvad man har brug for i en gennemsnitlig husstand – selv hvis man er en storforbrugende familie,” siger Jens Raith.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk anbefales en forbindelse på minimum 10 Mbit/s, hvis man skal have flere enheder på nettet samtidig; for eksempel tablet, fjernsyn og spillekonsoller. Skal enhederne kunne streame HD eller andet datakrævende, anbefaler rådet en forbindelse på minimum 20 Mbit/s.

”Det handler ikke om efterspørgslen nu og her men om at sende et signal til kunderne om, at coax-nettet er en teknologi med fremtid i. Vi har ca. 430.000 bredbåndskunder og deres behov skal vi være på forkant med og tage ansvar for,” siger Jens Raith.

Og grænsen, for hvor meget coax-nettet kan levere, er langt fra nået, melder YouSee. Mere avancerede modemmer, mere plads til bredbånd i kablerne og bedre teknologi, der kan presse flere data igennem nettet, vil gøre det muligt at levere symmetriske hastigheder langt over 1 Gbit/s.

Kilde: YouSee

I samme kategori

Back to top button