YouSee

YouSee klar med hastigheder op til 1.000 Mbit/s

yousee logo 2015Danskerne elsker at streame og bruger mere tid online end nogen andre i verden. For at fremtidssikre bredbåndet og deres kunder er YouSee i fuld gang med at opgradere kabelnettet. Fra den 8. maj får de første husstande adgang til de nye giga-hurtige hastigheder.

”Vores kunder efterspørger høj stabilitet og god kvalitet, og fremtiden bliver blot endnu mere digital. Derfor opgraderer vi hele vores kabelnet, så vi kan tilbyde bredbånd med hastigheder op til 1.000 Mbit/s til halvdelen af de danske husstande. Samtidig indbygger vi nye overvågningsalarmer, der gør det muligt at fejlrette, før kunden opdager det. Det vil øge stabiliteten,” fortæller Jacob Mortensen, der er tv- og bredbåndsdirektør i YouSee.

Selvom det pt. er de færreste danskere, der har brug for hastigheder på 1.000 Mbit/s, er Jacob Mortensen ikke i tvivl om, at fremtiden byder på behov for hurtigere og mere stabile forbindelser. De seneste fem år er den gennemsnitlige bredbåndshastighed, som danskerne køber, steget med 26 pct. hvert eneste år, og i 2020 forventes den gennemsnitlige solgte bredbåndshastighed at være 100 Mbit/s.

”En typisk familie har flere skærme med forbindelse til internettet, og de er ofte i brug samtidig, så nogen ser tv i stuen, mens andre streamer serier på værelset eller læser avisen på mobilen. Der streames musik i baggrunden, og inden længe er smart homes, Internet of Things og virtual reality også en del af hverdagen. Det kræver ekstra båndbredde og kapacitet, og vi vil gerne sikre, at vores kunder er godt klædt på til fremtidens behov.”

Danskere er digitale frontløbere
YouSee er blandt de første kabelselskaber i verden til at indføre den nye bredbåndsteknologi, der giver adgang til hastigheder på op til 1.000 Mbit/s – og i fremtiden forventer YouSee at kunne skrue endnu mere op for hastigheden. Opgraderingen foregår gradvist by for by landet over, og når den er gennemført, bliverDanmark det første land i verden, hvor et helt kabelnet bliver opgraderet til giga-hurtige hastigheder. Eller DOCSIS 3.1, som teknologien også kaldes.

”Selvom Danmark er digital forløber i EU, er vi faktisk udfordret på hurtigt bredbånd. Folketinget har besluttet, at alle danskere i 2020 skal have adgang til en bredbåndsforbindelse på mindst 100 Mbit/s, og med denne opgradering af den digitale infrastruktur får rigtig mange danskere adgang til endnu hurtigere forbindelser.”

Opgraderingen af kabelnettet er en kæmpe investering i den digitale infrastruktur, og YouSee har sammen med Huawei hyret over 200 teknikere, der i mere end et år kun arbejder på at opgradere netværket. Når de er færdige, har de udskiftet teknologien i ikke mindre end 380.000 teknikskabe i hele Danmark, og opgraderingen betyder ikke kun højere hastigheder.

”Det er ikke kun kunder, der køber høje hastigheder på op til 1.000 Mbit/s, som vil få glæde af opgraderingen af kabelnettet. Alle vores kunder vil opleve mere stabile forbindelser og bedre billedkvalitet på tv,” siger Jacob Mortensen og tilføjer, at hele opgraderingen foregår over jorden, så det er ikke nødvendigt at grave hverken haver eller fortove op.

 

  • Gigabredbånd er navnet på YouSees højhastighedsbredbånd, der leveres via det såkaldte coax-net, den tekniske betegnelse for kabelnet
  • Teknologien bag det nye gigabredbånd er så ny og banebrydende, at Danmark bliver det første land i verden, hvor et helt kabelnet bliver opgraderet til DOCSIS 3.1, som teknologien også kaldes.
  • Ca. 1,4 mio. husstande, svarende til halvdelen af Danmarks husstande, kan få adgang til de nye giga-hurtige bredbåndshastigheder
  • 1.000 Mbit/s svarer til 1 Gbit/s.
  • Med en hastighed på 1.000 Mbit/s kan man på ét sekund hente 25 billeder i høj opløsning (5 MB/stk.) eller 31 MP3-musiknumre (4 MB/stk.)
  • YouSee bruger eksisterende kabler og fibre og opgraderer derfor kun udstyr over jorden. Det er altså ikke nødvendigt at grave kabler ned.

I samme kategori

Back to top button