TV-Nyt

X Factor gav TV 2 fremgang

Da de sidste toner var klinget ud i fredagens ‘X Factor’finale, havde 1.147.000 danskere set med til hovedudsendelsen, mens hele 1.233.000 så med til afgørelsen. Foreløbig. For siden ‘X Factor’ kom til Danmark for 11 år siden har seningen ændret sig mod stadig mere tidsforskudt sening – og finaleseertallet vil således stige over de kommende dage. Men allerede nu kan kanalchef Lotte Lindegaard slå fast, at ‘X Factor’ har været en succes for TV 2 – både for hovedkanalen og for stationens samlede økosystem:

– Først og fremmest har ‘X Factor’ i snit trukket næsten 1,2 millioner seere per udsendelse. Det er der ingen andre underholdningsprogrammer, der gør. ‘X Factor’ sidder fortsat suverænt på tronen som landets stærkeste underholdningsformat. Og når et godt stykke over en million danskere ser med hos os fredag efter fredag – endda i marked, hvor færre og færre ser traditionelt tv – er det indbegrebet af succes for os: At samle og engagere over en million danskere om fremragende underholdning og give dem en stor fælles tv-oplevelse, siger Lotte Lindegaard.

Stærkeste ‘X Factor’ blandt de unge siden 2010
Samtidig har ‘X Factor’ i den kommercielt særligt attraktive målgruppe af 20-60-årige haft en gennemsnitlig share på 62, hvilket er højere end på DR1 i 2018 og det højeste niveau på share siden 2016. Det har samtidig medvirket til, at TV 2 hovedkanalen har fået det stærkeste første kvartal siden 2011 i 20-60-målgruppen.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Blandt de yngre seere – de 21-30-årige – har ‘X Factor’ på TV 2 haft det højeste seertal formatet har set siden 2016: I snit så 71 procent af de 21-30-årige, der så tv på det pågældende tidspunkt, ‘X Factor’ på TV 2. Målt på share er det foreløbigt den stærkeste ‘X Factor’-sæson siden 2010.

Og på TV2.DK var hele 20 procent af brugerne unge (20-29 år) – et løft på 10 procent i målgruppen i forhold til samme periode sidste år, mens TV2.DK/underholdning i samme periode har oplevet en stigning på 31 procent af 20-29-årige brugere.

– Vi er særligt glade for den massive opbakning til denne sæson af ‘X Factor’ fra de unge seere; det er et vigtigt mål for os at have attraktive tilbud til dem. Det er en afgørende forudsætning for at sikre deres fremtidige relation til TV 2 at de ved, at vi har indhold, der er højrelevant for dem, siger Lotte Lindegaard.

Gav hele TV 2 rekord-kvartal
‘X Factor’ har også bidraget markant til at løfte TV 2-kanalfamilien som helhed: Første kvartal af 2019 er det stærkeste på share i TV 2-familien siden 2009, og blandt de 21-30-årige er første kvartal 2019 i TV 2-familien kun overgået af første kvartal i 1993. Med sin store andel af sendetiden har ‘X Factor’ udgjort et væsentligt bidrag til denne succes – ’X Factor’ flyttede f.eks. over 40 sharepoints fra DR1 til TV 2 fredag aften i 20-60-målgruppen, svarende til 700.000 danskere.

Samtidig har ‘X Factor’ vist stor digital styrke: Fredag efter fredag har der været over én million brugere forbi TV 2.DK og apps, og den massive trafik betød over 11 mio. sidevisninger på artiklerne om formatet; den største digitale dækning af et underholdningsprogram nogensinde på tværs tv2.dk og apps.

Sidst men ikke mindst gav ‘X Factor’ solid vækst til TV 2 PLAY, hvor ‘X Factor’ er det hidtil bedst sælgende live-program (sport undtaget).

– Det er en helt central pointe omkring medieforbruget i dag: Succes for et program som ‘X Factor’ ligger ikke kun i seertal på aftenen, men handler i meget høj grad også om sening på tværs af tider og platforme – og om at lykkes med at brede formatet ud, så det lever i hele TV 2s økosystem, på tværs af hovedkanalen, ZULU, TV2.DK, TV 2 PLAY og vores sociale platforme. Hér har ‘X Factor’ – ud over den flotte seeropbakning – givet en kæmpestor digital rækkevidde blandt danskerne og været kommercielt værdifuldt, f.eks. ved at drive væksten på TV PLAY frem. Det er kort fortalt god grund til at fejre ‘X Factor’s første sæson på TV 2, siger Lotte Lindegaard.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button