TV-Nyt

WTA tennis på TV 2 Sport og TV 2 Play

Foto: Scanpix / TV 2
Foto: Scanpix / TV 2

For første gang nogensinde har TV 2s kanaler fra 2017 rettighederne til kvindernes WTA-tennisturneringer, og det indebærer masser af top-tennis med Caroline Wozniacki på TV 2 SPORT og på TV 2 PLAY.

Fra 2017 og fire år frem har TV 2 SPORT rettighederne til flere end 40 WTA-tennisturneringer om året – nemlig stort set alle WTA-turneringer bortset fra de fire Grand Slam-turneringer. Det er første gang, TV 2 råder over så mange tennisrettigheder, og det betyder masser af top-tennis på både TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Om alt går vel, vil Danmarks bedste tennisspiller, Caroline Wozniacki, deltage i omkring 20 af disse turneringer i det kommende år.

– På TV 2 SPORT er vi lykkelige for denne nye rettighed, og vi ser frem til samarbejdet med WTA. Vi har sendt et par turneringer med Caroline Wozniacki i år, og der har været stor interesse fra vores seere og brugere – både til transmissionerne af Carolines kampe på tv og på de digitale platforme. Jeg er sikker på, at vi kan løfte interessen for WTA i Danmark til et nyt niveau, så nu krydser vi fingre for, at Caroline spiller nogle år endnu og fortsætter, hvor hun slap i efteråret – nemlig på toppen, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, og fortsætter:

– Caroline har i mange år været blandt de allerstørste danske sportsnavne, og på en kanal som TV 2 SPORT, hvor vi forsøger at sende så meget sport med dansk islæt som muligt, passer WTA-turneringerne perfekt ind.

Den første WTA-turnering i 2017 indledes 2. januar i Auckland, New Zealand, hvor Caroline Wozniacki deltager.

Eksklusiv WTA-tennis på TV 2 PLAY

Med rettighederne til WTA-tennis får TV 2 fra starten adgang til 800 tenniskampe på årsbasis, men der arbejdes på, at det i løbet af foråret kan blive muligt at håndplukke yderligere kampe blandt de mere end 1.700 tenniskampe, der vil kunne være til rådighed.

TV 2 SPORTs sendeplan gør det ikke muligt at vise alle disse kampe på tv, og her kommer streamingtjenesten TV 2 PLAY igen til sin ret.

– Der er ufatteligt mange timers top-tennis i denne aftale, og vi kommer til at sende en hel del af det på TV 2 SPORT, men der vil også være tidspunkter, hvor vi vil sende eksklusivt fra WTA på PLAY. Så vil man have det hele med, er det en god idé at få et PLAY-abonnement, siger Frederik Lauesen.

”En hidtil uset adgang til WTA”
– Vi er glade for at samarbejde med TV 2 om at tilbyde tennis i meget stort omfang til WTA-fans i Danmark. TV 2 SPORT og TV 2 PLAY vil mindst sende 400 direkte kampe om året, og det sikrer danske tennisseere en hidtil uset adgang til WTA, siger Bruno Rocha, Executive Vice President i WTA Media.

Rettighedsaftalen til TV 2 falder sammen med WTA’s nye partnerskab med Perform, en ledende digital sportsindholds- og mediekoncern, om skabelsen af WTA Media. Med en samlet pris på verdensplan på 525 millioner USD over ti år (2017-2026) er WTA Media-rettigheds- og produktionsaftalen den største nogensinde inden for kvindeidræt.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button