Branche-Nyt

Warner Bros. Discovery sælger dansk serie til udlandet

Fiktionsserien DOPAMIN der vises discovery+ og Kanal 5 har oplevet stor efterspørgsel fra internationale broadcastere. Indtil videre er den danske dramaserie solgt til USA og Spanien, det melder Warner Bros. Discovery i en pressemeddelelse,

Serien har Amalie Dollerup, Jonathan Harboe og norske Josefine Frida i hovedrollerne, og den udspiller sig på det fiktive Limfjordens Universitetshospital i Aalborg.

På nuværende tidspunkt har spanske AMC Networks Southern Europe og amerikanske MHz Networks sikret sig rettighederne til serien i de pågældende lande. Den amerikanske tv-station har siden stiftelsen specialiseret sig i at vise internationale tv-programmer.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Der er rigtig stor interesse for DOPAMIN fra udlandet. Lige nu er der over 30 tv-stationer og streamingtjenester, der kigger på den rundt omkring i verden. Vi forventer, at serien finder vej til mange seere i udlandet, siger Helene Aurø, der er Sales & Marketing Director hos REinvent International Sales, der er ansvarlig for at sælge serien til udlandet.

DOPAMIN er en del af Warner Bros. Discoverys nordiske fiktionssatsning, som blandt andet tæller den anmelderroste svenske dramaserie “Mørkt Hjerte”, der vandt for bedste serie ved Series Mania-uddelingen i marts og ikke mindst den norske dramaserie “Alt du elsker”, der vandt ungdomsjuryens pris for bedste dramaserie ved filmfestivalen i Cannes.

– Det er fantastisk, at Warner Bros. Discoverys nordiske fiktionssatsning gør sig bemærket i det meget kompetitive internationale seriemarked. Det understreger dels kvaliteten af nordisk fiktionsindhold og dels styrken ved Warner Bros. Discoverys globale netværk. Den store interesse for DOPAMIN viser, at vi i Danmark kan producere indhold, der har relevans på mange kontinenter og vi er meget stolte over, at DOPAMIN finder et publikum på tværs af kulturer og grænser, siger Programdirektør hos Warner Bros. Discovery Danmark, Pil Gundelach Brandstrup.

DOPAMIN er skabt og skrevet af Christian Vangsgaard, Malthe Koch og Martin Winther fra Kamikaze Film Cph.

Kilde: Warner Bros. Discovery presse

I samme kategori

Back to top button