Radio og Podcast Nyt

Warner Bros. Discovery indgår podcast-samarbejde med Podimo og GODT Media

Der er tale om et større multimedialt samarbejde, når de tre medievirksomheder Warner Bros. Discovery, Podimo og GODT Media slår kræfterne sammen i et nyt podcastsamarbejde. Den fælles udgivelse bliver krimiserien ”Nogen ved noget om Louise Borglit”, og podcast-serien bygger på dokumentarserien af samme navn, der har premiere i dag på discovery+ og Kanal 5. Podcasten, som udkommer på Podimo, følger rent kronologisk tv-serien, og udkommer med de første fire afsnit i dag.

– Vi er utroligt glade for at indgå et samarbejde med to så stærke spillere med hver deres ekspertise. Samarbejdet giver mulighed for, at nogle af de store og essentielle fortællinger, vi sender via streaming og flow-tv, kommer ud at leve i et spændende podcastformat. Vi ser frem til at tilbyde fans af vores true crime indhold et spændende tværmedialt univers, der åbner op for yderligere fordybelse, siger programdirektør, Pil Gundelach Brandstrup, Warner Bros. Discovery Danmark.

Podcastmediet Podimo, der bliver distributør for samarbejdets titler, blev grundlagt i København i 2019 og har siden udvidet til over 20 lande. Hos Podimo ser man også frem til samarbejdet. Nikolaj Koppel, Director of Content i Podimo, uddyber:

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Det er helt oplagt for Podimo at forene kræfter med Warner Bros. Discovery og GODT Media. Warner Bros. Discovery er blandt de allerstærkeste aktører inden for true crime-genren – en genre der også er meget efterspurgt på lyd. Med denne undersøgende podcastserie på foreløbig 20 episoder, der lægger flere vinkler og nuancer på tv-serien ”Nogen ved noget”, bliver der virkelig noget at komme efter for både eksisterende og nye Podimo-brugere.

Granskning af sigtede og hård kritik af politiet

Det er de to journalister Bo Norström Weile og Jesper Vestergaard Larsen, der er værter på podcasten.

I mere end et halvt år har de gransket den 28-årige mand, der i maj 2022 blev sigtet for drabet på højgravide Louise Borglit. De to journalister indleder deres undersøgelse af den mistænkte allerede fire måneder inden, politiet anholder og sigter ham for drabet. Deres interesse for den 28-årige begynder med et opsigtsvækkende tip fra en troværdig kilde, der fortæller, at politiet har begået alvorlige fejl i efterforskningen. Herefter starter en massiv gennemgang af mulige hændelser før og efter drabet, der blev begået i Herlev 4. november 2016.

Bo Norström Weile og Jesper Vestergaard Larsen har tidligere lavet en undersøgende podcast-serie om drabet på 17-årige Emilie Meng, som udmøntede sig i første sæson af “Nogen ved noget”. I anden sæson af “Nogen ved noget” om drabet på 32-årige Louise Borglit tegner de to journalister et detaljeret billede af sagen, politiets efterforskning samt de systemfejl, der ser ud til at være begået både før og efter drabet.

– Med podcasten dykker vi endnu længere ned i sagen. Lydmediet er ideelt til at nørde detaljerne, genskabe stemninger og for alvor gå i dybden med særlige vinkler og interviews. Med tv-serien og podcasten tegnes et bredt og nuanceret billede af, hvad der er sket i en af mest uhyggelige drabssager i nyere tid, siger de to værter, Bo Norström Weile og Jesper Vestergaard Larsen.

Tine Røgind Quist, Executive Producer Crime, Warner Bros. Discovery, tilføjer:

– Bo og Jespers efterforskningsarbejde har været så omfangsrigt og vigtigt, at det fortjener at blive fordelt ud over flere medier. Samtidig giver podcast-mediet yderligere mulighed for de krimiinteresserede i at grave endnu dybere ned i Louise Borglit-sagen. Det kunne fx være et interview med en kilde, som får mere plads i og får lov til at blive udfoldet yderligere i podcastformatet.

Samarbejdet vækker også begejstring hos tv-produktionsselskabet GODT Media, der står bag tv-udgaven af ”Nogen ved noget”, og som for første gang har begivet sig ud i at producere podcast med ”Nogen ved noget om Louise Borglit”.

– Det er fantastisk, at GODT nu skal i gang med at producere podcast sammen med Warner Bros. Discovery og Podimo. Meget af vores indhold egner sig til at blive foldet yderligere ud, så samarbejdet er for os det helt rigtige. Podcast-mediet giver nye muligheder for os som indholdsproducenter, og vi arbejder allerede på andre spændende projekter, som kan supplere vores tv-produktion, siger Niels Pedersen Nielsen, Producent hos GODT Media.

Hvor tv-serien er bygget op af afsnit à 45 minutters varighed, vil hvert afsnit i podcasten have en længde på ca. 20-25 minutter. Afsnittene vil være stramt vinklet, så lytteren får mulighed for at komme endnu længere ned i sagen samt høre længere sekvenser fra de vigtigste interviews i de to journalisters undersøgelse. Derudover får “Nogen ved noget” særligt dedikerede Facebook- og Instagram-sider, hvor man kan følge med i Bo og Jespers arbejde, samtidig med at man kan sende dem tips, hvis man ligger inde med oplysninger.

“Nogen ved noget om Louise Borglit” er tilgængelig fra i dag på Podimo. Der vil fremover udkomme to nye afsnit hver uge.

Kilde: Warner Bros Discovery presse

I samme kategori

Back to top button