Waoo

Waoos nye WiFi 6-udstyr på vej ud til kunderne

Den første sending af Waoos nye WiFi 6-udstyr er kommet til landet, og i den kommende tid begynder Waoo at levere til kunderne med Fiber Full.

WiFi6 er den nyeste standard for trådløse netværk, og Waoo er den første bredbåndsudbyder til at introducere det på det danske marked. WiFi 6 er hurtigere, rækker længere og er mere stabilt end det WiFi 5- eller ældre udstyr, der står i mange hjem.

Kunder med Waoo Fiber Full-abonnement bliver de første, der får adgang til den nye standard.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

”Waoo Fiber Full er vores topprodukt, og vi lover, at kunder med dette abonnement altid har adgang til det nyeste udstyr hos Waoo. Derfor skal disse kunder selvfølgelig som de første have adgang til WiFi 6,” siger markedsdirektør Frank Poulsen Kirk, Waoo.

Den første sending WiFi 6-udstyr er netop kommet til landet fra producenten, og Waoo forventer at kunne begynde at levere til kunderne i de kommende uger.

”Vi sørger for, at alle med Fiber Full-abonnement automatisk får udstyret, så hurtigt vi får udstyret hjem. Hvornår alle har fået, tør jeg ikke sige, men vi skulle gerne nå det inden jul. Vi forventer også at kunne tilbyde WiFi 6 som et tilkøbsprodukt for øvrige kunder, men det er vi først klar til på den anden side af nytår,” siger Frank Poulsen Kirk.

Mediet recordere.dk har prøvekørt Waoos WiFi 6 løsning. Resultatet kan du læse om her.

Fakta om WiFi 6

  • Den korrekte tekniske betegnelse for den nye standard er 802.11ax, men for nemheds skyld har den fået navnet WiFi 6. Tilsvarende blev 802.11n omtalt som WiFi 4 og 802.11ac som WiFi 5.
  • For at benytte WiFi 6 skal enheden understøtte dette. Enheder med WiFi 5 hardware kan uden problemer tilkobles og anvende WiFi netværket – og man vil også opleve en bedre ydelse – men vil ikke få det fulde udbytte af WiFi 6.
  • WiFi 6 pakker og håndterer data mere effektivt end WiFi 5. Det betyder op til 40 % hurtigere dataoverførsel på det trådløse net sammenlignet med WiFi 5.
  • I tætbebyggede områder forringes WiFi-forbindelser ofte af nærliggende net, der anvender samme frekvensområde. WiFi 6 er bedre til at skelne mellem signalerne fra eget og andre net, og det betyder op til fire gange højere hastighed i stærkt trafikerede områder sammenlignet med WiFi 5.
  • På det mest gængse WiFi 5 udstyr kan der kun sendes og modtages data fra op til fire enheder samtidig. Er der flere end fire tilkoblet nettet, må de andre vente på, det bliver deres tur til at blive ’ekspederet’. Med WiFi 6 er kapaciteten fordoblet til otte. Det svarer billedelig talt til at gå fra fire til otte åbne kasser en travl dag i supermarkedet
  • WiFi 6 kan tidsstyre kommunikationen med tilkoblede enheder, der understøtter WiFi 6, så de kan få besked om at ligge i dvale i et bestemt tidsrum. Det betyder f.eks., at routeren kan give alle hjemmets smartphone besked om at slukke for WiFi-radioen og først aktivere den igen kl. 7 næste morgen, så de ikke sender og modtager hele natten. Det sparer strøm, og giver dermed længere standby tid – og giver en bedre nattesøvn.
  • Med WiFi 6 kommer også en ny krypteringsprotokol, WPA3, som er langt mere sikker end den WPA2, de fleste benytter i dag. WPA3 giver høj beskyttelse selv med svage password, og tilbyder også en bedre og mere sikker tilkobling af enheder, hvor du ikke har en skærm til at indtaste passwords. F.eks. printere, overvågningskameraer, vejrstationer osv.
  • De nye WiFi 6-enheder er modellen Air4960 fra AirTies.
Kilde: Waoo presse

I samme kategori

Back to top button